Allt mellan himmel och jord / Peter

av Peter Dahlén

Mer Örnrunda

Några fler bilder från örnrundan norr om Helsingborg, från två olika dagar.

Postat 2020-11-12 09:30 | Läst 315 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Tofsvipor grågäss och vidkindade gäss

Några fler bilder från Utvälinge, när flyttfåglarna gjorde ett pit stopp


många är det, svårt att få in dem på en bild

Postat 2020-11-11 07:37 | Läst 248 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Utvälinge

En annan dag i Utvälinge, dimman hade lättat och bron var stängd. Fick bli några långskott på hägrarna 


Storspoven sträcker på sig för att efterlikna hägern

Stannade till vid stranden i Farhult, två Myrspovar höll till där, de sista jag sett i år, men storspov kommer att stanna här även under vintern

så var det också en liten smådopping, inte så ofta man ser dem här

Postat 2020-11-10 07:07 | Läst 290 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Utvälinge i dimma

Det är nog snart en månad sedan jag åkte upp mot Utvälinge och dimman ökade hur närmare jag kom.


skulle tro att man kan urskilja tofsvipa, storspov, kustsnäppa och kärrsnäppa samt någon mås och ko inne i dimman

Postat 2020-11-09 06:13 | Läst 416 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Coronabröd

Jag la ut ett vitt bröd i våras i bloggen, nu har jag bakat mig igenom några mörka bröd och hittat några som enkla och goda.

Det enklaste är en variant på rågbrödet från ICA, jag brukar minska mängden sirap något och istället ta i lite russin. Det blir också bra med solroskärnor (dessa blir gröna efter gräddning pga bikarbonaten, så inget att oroa sig för). Gillade inte de vanliga brödkryddorna man köper, så nu när man närmar sig jul så har jag haft i de kryddor som Fredrik har i sitt vörtbröd nedan, dvs, malen nejlika, kardemumma, ingefära, kanel då har man nästan fått ett vörtbröd av rågbrödet. Det går inte att misslyckas med detta bröd, bara att blanda ihop och hälla i en form, snabbt tar endast gräddningstiden, brukar ligga runt 1 timma.

https://www.ica.se/recept/grovt-ragbrod-724915/

Nästa bröd är ett Vörtbröd från Frederik. Receptet är till två bröd, men jag har bara gjort ett per gång, hälften av allt. Har inte gjort några större förändringar, mer än att jag tog bort smöret och ersatte det med 1-2msk smör o rapsolja, tror att 50g smör blev närmare 1dl. Har haft i russin också, om man nu gillar det. Jag har inte knådat i maskin, men degen känns lättbearbetad så jag har enbart knådat ihop den tills den känns som nästan en pepparkaksdeg 

https://fredriksfika.allas.se/vortbrod-recept-pa-vortbrod/

Såg i Daily Mirror igår denna bild, har nog hänt de flesta naturfotografer men kanske inte såhär extremt

Postat 2020-11-08 08:05 | Läst 389 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 6 Nästa