Att spegla det jag gillar.

Nu är det bara drygt en månad kvar..

Till vad då.. Jo, till den tid i april när de Japanska Körsbärsblommorna kommer att börja blomma här i Stockholm! Det kommer nog bli fint.. eller? Dom blommar ju nu.. och har så gjort sedan 13:e januari.. och det har ju fortsatt så! Finns det ens några blommor kvar i mitten på april.. många frågor.. tiden får utvisa!

Här är några blombilder från igår, just här från Bysistorget vid Hornsgatan..

Kungsträdgården igår..

Tack för mig!

Inlagt 2020-03-10 21:45 | Läst 1406 ggr. | Permalink
Verkligen fint, troligen inte så mycket blomning kvar i april. Hur går det med dina tornseglare tro? Kommer de tidigare i år?
Svar från ehrsa 2020-03-10 23:21
Hej! Tror som du, det finns nog inte så mycket blommor kvar om en månad..'man'brukar ju ha 'Körsbärsblommans dag' nån helgdag kring den 18:e april, det blir nog inte så bra i år gissar jag.. Tornseglarna är 'datumflyttare' och har ingen aning om att vintern varit så mild, så dom lär dyka upp 19:e maj som förväntat.. tur det, jag ser inga insekter här för dom än.. men dom kanske kommer igång tidigare dom också.. 2018 kom faktiskt Tornseglarna 3 dagar tidigare, men då hade vi också haft sommarväder i en månad! Det blev ju sen den extremvarma sommaren med alla skogsbränder.. Det var nog en perfekt sommar för Tornseglare, dom gillar sommar helt enkelt och kommer inte förrän det är 'sommarkänsla' här! Tack Peter.
Hälsn!
Hej Jan - ja og jeg glæder mig.
Fine billeder.
Med venlig hilsen fra Erik.
Svar från ehrsa 2020-03-10 23:24
Hej! Visst är det fint, men samtidigt lite konstigt.. Man gillar det, men blir lite orolig.. är min känsla! Tack Erik. Ha det fint!
Hilsen!
Vackert med all blomprakt och det blir kanske inte så mycket av den prakten i april, men det kommer kanske andra blommor som man kan njuta av.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2020-03-11 09:49
Hej! Visst är det så, det är många andra blommor på gång även framöver, men just dessa Japanska körsbärsträd är det nog tveksamt om dom har kvar så mycket blommor i april.. Stockholm brukar ha ett event som heter 'Körsbärsblommans dag' nån gång mellan 15/4 - 20/4 oftast då en helgdag, men nu kanske det inte finns några blommor kvar då..? Det har ju inte hänt tidigare i alla fall.. Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Verkligen vackert! Har faktiskt aldrig varit där när dom blommar. Och det är nog tveksamt hur länge dom kan blomma, tänker att dom har ganska kort blomningstid normalt. Säkert blir blomningstiden väsentligt längre när dom bommar så tidigt, men ändå begränsad. Den som lever får se! Du har verkligen sett till att visa ett levande och vackert tak i dom sista bilderna, snyggt! Hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2020-03-11 21:09
Hej! Ja, visst är det fint med dessa tidiga blomningar, men samtidigt så går man troligen miste om den mesta blomningen som normalt börjar om en månad, då det kanske är 10 grader varmare än nu.. Just nu när det blommar så är det kanske bara nån grad över +5.. det ger inte riktigt samma 'myskänsla' med blommande körsbärsträd nu.. men det kanske håller ner blomningen lite så att det kan hålla på under en längre tid..? Vid 'normal värme' så brukar dom bara blomma i kanske 10 dar, sen faller blombladen av.. Hade 200 och 300 mm. på en fullformats kamera på de sista bilderna, det blev rätt bra, ett trevligt 'perspektiv' på blommorna! Tack! Björn.
Hälsn!