Att spegla det jag gillar.

Hasse H. och hans vänner..

***

Säga vad man vill om den här gråa och milda hösten, den har i alla fall i mitt tycke gått snabbt och det blir väl så när det händer mycket i ens omgivning.. Nu är Julen här och det är ju trevligt med sill och skinka bl.a.. men bäst är att ljuset nu sakta återkommer!

Och det lär fortsatt bli en del promenader i mitt närområde Tantolunden här på 'ön' (Södermalm).. Och 'Hasse Hare med vänner' har pimpat sig lite extra till Julen i år..

***

Lite glögg i Tantolunden..

***

God Jul! 

Tack för mig!

Inlagt 2020-12-22 12:12 | Läst 1234 ggr. | Permalink
:), det var många riktigt bra och roliga var de allihop. Kanske är koltrasten och talgoxe med hatt o käpp bäst, fast fina allihop

Ha en God Jul
Peter
Svar från ehrsa 2020-12-23 11:03
Hej! Ja, här fick PS7 jobba lite med 'lager' och sånt.. Det går rätt snabbt när jag väl kom ihåg hur man gjorde.. Har ju ändå en 3 dagars kurs i PS, men det är nog 16 år sen.. Det är kul ändå hur lätt det är när man 'kan' det! Tack! Peter. God Jul!
Hälsn!
pdahlen 2020-12-23 13:05
Jag hoppade på ett medlemskap i moderskeppet, där finns hur mycket som helst att plöja igenom. Jag kör lite kurser nu i PS när lusten faller på
😁 sött .... ekorren 😍 lik som piff och puff....
God jul!
Svar från ehrsa 2020-12-23 11:08
Hej! Ja, Ekorren blev fin! Har faktiskt sett/fotat en Ekorre som nästan såg ut så där med ett stort skägg som kom hoppandes på ett sånt här rött staket! Den hade 'snott' nått ljust stoppningsmaterial ur någon stols utomhuskudde, och ville istället ha materialet att bygga bo med.. Tack! Ninni. God Jul!
Hälsn!
Kul serie och snyggt gjort! Talgoxen och nötskrikan såg väldigt eleganta ut.
God jul Jan.

Mvh
Johnny
Svar från ehrsa 2020-12-23 11:11
Hej! Ja, det blev bra med lite Photoshoppande här.. så fick jag samtidigt lite övning med 'lagerhantering' dessutom.. det är lätt att glömma hur man gör! Tack! Johnny. God Jul!
Hälsn!
hehehe..tror du skojar lite här, djuren på sista bilden är bara fantasier, dom andra ser man ju dagligen ;)
Stilpoäng till hatt och käpp på Talgoxen, 10,0 från Kävlinge
Mvh/Gunte..
Svar från ehrsa 2020-12-23 11:17
Hej! Ja, det blev rätt kul det här! Dessutom så fick jag lite repetition på hur man gör med 'lagerhantering' i min gamla PS7, det är lätt att glömma sånt när man aldrig håller på.. har ändå gått en 3-dagars PS kurs för kanske 16 år sen.. Ja, dom sista djuren här är bara fantasier.. så kallade 'Södernissar'.. 10,0 är svårslaget.. 😃 Tack! Gunte.
Hälsn!
Ha, Ha, fåglarna i Tantolunden verkar tycka det är kul med jul. Riktigt bra gjort. God jul på dig själv också ifall jag inte tittar in på FS före julafton.
Sten
Svar från ehrsa 2020-12-23 11:24
Hej! Ja, fåglarna har inget emot lite 'julbling'.. som tur är! Nyttigt för mig också att repetera lite 'lagerhantering' i Photoshop, det är inget man håller på med till vardags, bara möjligen så här i juletider! Tack! Sten. God Jul!
Hälsn!
Jul jul strålande gjort! Det kan inte bli annat än en guldstjärna! 🌟
Svar från ehrsa 2020-12-23 11:28
Hej! Ja, naturen är fantastisk.. 😃 Den gillar också Julen! 🎅🏼 Tack! Ragnar.
Hälsn!
Vilka härliga julbilder, roliga och fina allihopa, även om jag tycker koltrasten i frack nog är stiligast. Hasse har fått en mycket passande lite mer diskret keps. Det ser ut som att rovfågeln har dragit en nitlott (eller ska den ha en vegoinspirerad jul ?). Ekorren är väldigt söt med tomteskägget. Snyggt gjort och inspirerande!
God Jul ,
hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2020-12-23 11:36
Hej! Håller med om Koltrasten, den passade extra fint i en likaså svart frack! Roligt också med lite repetition på 'lagerhantering' i min gamla PS 7! Sparvhöken fick en medeltida stålhjälm över huvet så att han håller sin vassa näbb i styr.. Har bilder på en Ekorre som såg ut att nästan ha tomteskägg som här, men den hade munnen full med nån typ av stoppningsmaterial som den snott från nån kudde på en utemöbel.. den bilden hade fungerat här också, men det gick snabbare att fixa det med PS än att leta efter den bilden.. Tack! Lena. God Jul!
Hälsn!
Ett perspektiv på fågelliv. Riktigt kul! NE
Svar från ehrsa 2020-12-23 11:38
Hej! Ja, man måste ha lite distans till fågelfotandet.. lite komiska inslag behövs alltid! Tack! Nils-Erik.
Hälsn!
Hej Jan.Verkligen Kul!. Du kan du! Sprida glädje.
Du fick mig att le. Ha en fin jul. Käka mycket sill!
/ Bengt H.
Svar från ehrsa 2020-12-23 11:55
Hej! Bengt. Ja, man måste skoja till lite när förutsättningar finns.. som med gatubilder ibland.. Naturen är ju både 'rolig' och fin dessutom! Och jag fick lite repetition på 'lagerhantering' i Photoshop dessutom.. man glömmer sånt om man inte testar lite ibland.. Ja, en och annan sillabit lär gå ner, med lite därtill.. 🐟🍸 Tack! Bengt. God Jul!
Hälsn!
Hej jan.
Det är bra att du har kul med den underbara foto hobby.
Mysigt glöggsmöte - gillor.
God jul till dig här från Roskilde / DK.
Svar från ehrsa 2020-12-23 12:01
Hej! Ja, visst är det roligt med både natur och foto! Kul att kunna skoja till det lite extra så här.. 🙃 Såg ut som 'glöggdrickarna' hade det fint där vid en av kolonistugorna, dessutom såg det rätt så Coronasäkert ut! vi får vara extra försiktiga i dessa tider.. även i Danmark! Tack Erik. God Jul!
Hilsen!
Det var en kul Tomte och Hatt-parad och vi önskar dig också en God Jul
Ha det gott/Stig och Dennis
Svar från ehrsa 2020-12-23 12:05
Hej! Ja, det var skoj att jobba lite med 'lager' så här i Photoshop, det är inget jag gör varje år ens, men det fungerade bättre och bättre för varje bild jag jobbade med.. Tack! Stig. Ha det så bra du och Dennis och God Jul!
Hälsn!
Hehe riktigt roliga bilder :)

God Jul Jan :)
Svar från ehrsa 2020-12-23 12:08
Hej! Ja, det är bra att skoja till det här med fåglar lite ibland! Det får inte bli för allvarligt.. Bra att repetera lite med 'lager' i Photoshop också, det är inte varje dag.. Tack! Joakim. God Jul!
Hälsn!
Många kul bilder! God jul Jan!
Svar från ehrsa 2020-12-23 12:11
Hej! Ja, vi behöver lite extra skoj i dessa konstiga Jultider! Roligt också att fixa lite med lager i mitt gamla PS 7.. Repetition behövs ibland, börjar nog bli lite glömsk.. 😊 Tack! Lasse.
Hälsn!
Vilket härligt gäng bilder !
Så fina dom blev så här inför jul !
Alla var ju jättesöta men Kolis är nog lite extra stolt.
ing-marie
Svar från ehrsa 2020-12-23 19:49
Hej! Ja, här är det full uppställning för Julfirandet.. tycker också vår 'nationalfågel' passar extra fint i frack.. 😃🍸 Kul att repetera lite med lager i PS också det händer inte varje dag för mig, men jag kom igång och fåglarna gillade det.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!

PS. Har ännu inte fått tillbaks min HP..
imse 59 2020-12-25 13:28
Oj ! Men nu är det väl dags att dom gör något åt sin bedrövliga service !
Svar från ehrsa 2020-12-25 17:01
Ja, känslan är att det är något som inte är helt 'friskt' i deras hantering..
Hälsn!
Ett blogginlägg som verkligen bjöd på lite extra. Fint gjort! Kan vara kul ibland att leka i Ps.
God jul, även om det är i senaste laget att önska det!
Svar från ehrsa 2020-12-25 10:52
Hej! Ja, det var lite kul att friska upp de gamla kunskaperna i det här med olika lager och sånt, det är inget jag gör normalt.. men har ändå gått en 3-dagars kurs i Photoshop för drygt 15 år sen.. Tack! Lena. God Jul och god fortsättning!
Hälsn!