Att spegla det jag gillar.

Dagarna efter 'snösmockan'..

Del 1.

Har tänkt på det ett tag, att det är ju en väldig tur att vi har ett så omväxlande väder som vi har.. Det vore ju erbarmligt tråkigt utan dessa omväxlingar! Hur många gånger har inte jag gått upp i 'mitt' lilla och nära naturområde Tantolunden här på Södermalm.. Jag vet inte.. men det ser olika ut i stort sett varje gång, och det bjuds på 'nya' överraskningar vid nästan varje tillfälle också! Egentligen är sommaren den tråkigaste tiden, då är allt bara grönt och inga speciella fåglar dyker heller upp.. Den här årstiden händer det mer, och vädret växlar extra mycket.. Vem trodde att det värsta snöovädret för november någonsin skulle dyka upp här just detta år.. http://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/expeditionen.htm

Så här såg det ut dagen efter denna snökanon.. redan hade det börjar töa..

Undrar om dom hann duka av..

Druvorna ser inte så fräscha ut längre..

Fångad i snöstormen..

Sedan kom den enbenta Duvhöken.. en vuxen individ, med sitt tvärrandiga bröst..

Fortsättning följer..      Tack för mig!

Inlagt 2016-11-17 20:46 | Läst 2658 ggr. | Permalink
Vintervädret skulpterar och skapar på ett annat sätt när det är på det humöret, på gott och ont.
Svar från ehrsa 2016-11-18 22:15
Hej! Visst är det så! Men det känns som att när naturen och vädret får styra så blir det alltid väldigt vackert.. som någon slags 'konstant'.. Tack! Jan-Olof.
Hälsn!
Så himla vacker duvhök- och koltrasten är välfångad. Härliga vinterbilder. En väldig skillnad, all snö är borta i Skåne.
Svar från ehrsa 2016-11-18 22:28
Hej! Hade turen att få två Duvhökar på bild med bara 30 minuter emellan, på samma promenad.. Både en gammal och en ung, de kommer i nästa blogg! Det var väldigt fint här under den här rejält vintriga men korta perioden, fint att få vara med om i alla fall! Nu kanske det bara är kvar 5% av den snön som kom.. allt är nog borta här inom tre dagar.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Håller med till 100 % - det bästa med det nordiska klimat är att det växlar! Och så har du en fantastisk serie bilder - kedjan i is, duvhöken, snödynerna, mmmmm/ Björn T
Svar från ehrsa 2016-11-18 22:43
Hej! Björn. Man förvånas att det går att ta så pass vintriga bilder även innanför tullarna här i Stockholm.. men väldigt roligt i alla fall! Och de här årstidsväxlingarna bjuder hela tiden på nya motiv.. det är verkligen inspirerande! Tack! Björn.
Hälsn!
Mange dejlige vinterbilleder Jan.
Svært at vælge en klar favorit, men jeg gillar nummer 1 og 6 og 16.
Venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2016-11-18 22:55
Tack så mycket! Erik. Det var fantastiskt fint här i några dagar, men nu är nästan all snö borta här.. Otroligt vad fort allt kan förändra sig.. Naturen och vädret är spännande.. man får tacka för att det är så! Det är bra med omväxling..
Hilsen!
Mycket fin bildserie igen och bilderna på Koltrasten är så bra, kul att få följa med till "Tanto" igen.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2016-11-18 23:13
Hej! Ja, man får passa på när det erbjuds så fina fotomotiv! Man blir lite förvånad att det finns så mycket fint även här innanför tullarna i Stockholm! Och när vädret växlar så här så blir det extra mycket att fota! Tack! Stig.
Hälsn!
Omväxlande väder och mycket fina bilder du har tagit på det! Bilderna när ovädret drog in härmar ju kanon och själv knäppte jag inte en bild av det troligen av chocken kanske!
Svar från ehrsa 2016-11-18 23:17
Hej! Kändes som det här snöovädret var värt att försöka få lite bilder på, och det gick faktiskt bättre än jag hade hoppats på.. Kul med omväxlande väder! Och nu är i stort sett all snö borta.. det svänger! Tack! Dan.
Hälsn!
Omväxling förnöjer. Trevliga bilder Jan. Lövet i stängslet får bli min favorit :)
Svar från ehrsa 2016-11-18 23:21
Hej! Ingemar. Trevligt! Visst är det härligt med ett omväxlande väder, men den här snökanonen var verkligen något riktigt extra! Och nu nio dagar senare så är i stort sett all snö borta igen.. 'Vintern' blev kort men intensiv i år.. kanske? Allt kan ju hända.. Tack!
Hälsn!
Ha, bilden på bordet med vaxduken var ju bara så bra !
Så lägligt att koltrasten satte sig just där, det blev ju underbart vackra bilder. Bakgrunden har ju inte kunnat varit så mycket bättre. Och bakgrunden är viktig om det skall bli riktigt snyggt och det blev det verkligen här !
ing-marie
Svar från ehrsa 2016-11-18 23:29
Hej! Tack! Ing-Marie. Ibland har man lite extra tur med motiven, allt stämmer på något sätt, och man själv råkar vara observant på det hela dessutom, det är då som det är så extra kul att vara ute och fotografera! Så kändes det under de här 'snödagarna', och även dagarna efteråt.. En väldigt intensiv man kort vinter blev det i årets november.. nu är i stort sett all snö borta.. Jag har inte sett 'mina' Steglitser sedan onsdagen när snöovädret drabbade stan, kanske dom är borta nu.. tur att man hann fota dom under den tid dom var här..
Hälsn!