I romanen om mitt liv och mina resor

Persongalleriet #666: Beijingprojektet 14 juni

Försöker vara lite systematisk nu och tar tag i den allra första dagen i Beijing den här gången. Det var en dag präglad av trötthet efter en 37 timmar lång resa och ytterligare 11 timmars väntan på resväskan. Men en kortare fotopromenad blev det trots allt, i trettio graders smoggig värme iförd reskläderna. Om någon av bilderna platsar i boken vet jag inte riktigt, men några intressanta foton tycker jag ändå att jag fick ihop.

Vid första restaurangbesöket.

Lite intressant här hur man prioriterat. Lanterna är uppe långt innan huset är färdigbyggt. Trevligt iofs att det är lite fint även under byggtiden...  :-)

Nudelmiddag.

Rullstolar.

Ha det gott, alla!

/Niklas

Inlagt 2016-08-16 17:03 | Läst 838 ggr. | Permalink

"Snygga bilder med närkänsla på människorna, men restiden är ju galet lång. Nuförtiden betalar jag alltid extra för kortare restid. Jetlaggen förvärras per timme på marginalen tycker jag, när man reser i österled."


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Spännande, fina bilder, ska boken vara en skildring från Beijing eller? Mvh, LO
Svar från niiiik 2016-08-16 22:59
Tack, LO!
Tänkte mig att skildra vanliga människor i Beijing via mitt gatufoto.
/Niklas
Snygga bilder med närkänsla på människorna, men restiden är ju galet lång. Nuförtiden betalar jag alltid extra för kortare restid. Jetlaggen förvärras per timme på marginalen tycker jag, när man reser i österled.
Svar från niiiik 2016-08-16 23:00
Tack, Johan!
Ursprungligen var restiden 17 timmar. Det var SAS pilotstrejk som ställde till det...
/Niklas
Huvva en så'n resa! Skönt att väskan kom fram till slut. Jag har två klara favoriter. Första är ruggigt snygg och annorlunda i sin varma färgskala och den ensamma killen. Fint att du fick med spegelbilden! Sedan är det näst sista. En väldigt fin bild i miljö. Bra med uppdelningen 3+1 och mycket bra närvaro. En toppenbild!
Hälsningar, Bjarne
Svar från niiiik 2016-08-16 23:13
Kul att du gillar första. Det var den jag spontant fastnade för själv i första skedet. Postade den på deviant art och fick i princip ingen respons. Tänkte att det bara var jag som gillade den. Men åtminstone en till... :-)
Näst sista var den jag valde ut att posta på fb i mitt trötta tillstånd, för att annonsera att jag kommit fram.
Tack, Bjarne!
37h?! Galet långt... Att du ens orkade gå ut låter som en prestation bara det. Första bilden är ett klockrent ögonblick med schysst ljus. Nudelmiddagen gillas skarpt också. Man får fundera lite över relationerna mellan personerna och uppdelningen 3-1.
Svar från niiiik 2016-08-16 23:16
De 37 timmarna innehöll bland annat ett nattåg mellan Stockholm och Köpenhamn, så jag fick sova lite på vägen...
Tack så mycket, Micke!
/Niklas