Att se naturen genom kameran.

Isskulpturer i Skräddartorpsfallet

Äntligen helg för oss trötta, och så vips är det söndag igen och man hann ingenting känns det som. Det är ju så mycket man vill göra när helgen kommer, men tiden känns som den krymt mer och mer för varje år. Veckan gick ju snabbt den med med födelsedagsfirande av svärson, målat både ensam och med Gunilla. Efter jobbet är man så trött att man får tvinga sig iväg, men väl på plats så piggnar man till lite.

Skönt att komma till stugan, städad och tom efter att knappt ha fått plats när barnen bott här. Nu bor de fin i egen lgh nära mig i stan och det ska bli spännande att se målarateljén nu i veckan. En oro finns inför måndagen då mitt krulliga barnbarn Selma ska röntgas då hon haltar svårt och det bara blivit värre. Hon är ju gammal så då är det en stor oro, för hon är ju min guldklimp den där vovven.

Igår blev det en snabb visit till Skräddartorpsfallet. Solen sken och termometern visade -7 grader. En härlig stund blev det med is formationer i alla varianter. Ska dit igen när jag känner att jag har mer tid och ro. Älskar att fota dessa konstverk, helt fantastiskt vad naturen kan skapa.

Inlagt 2023-11-19 08:23 | Läst 681 ggr. | Permalink

"Lite som dig känner jag...tiden är lång men går ändå fort. Vackert och tidlös konst. Även jag låg platt på isen å njöt. Roligt om det är ditt barn som bott i Portugal som flyttat hem. Knappt varit här på FS och min ena hund lämnade mig hastigt för två mån sen. Det är så tungt Mvh N"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Lite som dig känner jag...tiden är lång men går ändå fort. Vackert och tidlös konst.
Även jag låg platt på isen å njöt.
Roligt om det är ditt barn som bott i Portugal som flyttat hem.
Knappt varit här på FS och min ena hund lämnade mig hastigt för två mån sen. Det är så tungt
Mvh N
Svar från Erkenius 2023-11-19 08:50
Men åhh så sorgligt. Är livrädd för min Selmas skull, hon är ju gammal. Ja underbart att ha dotter med familj nära igen. Roligt att se dig här igen Nini. Mvh Nina
Ja naturen gör de bästa konstverken, de är gratis och finns bara i ögonblicket, det är nog det finaste med dem. Det är som klarglas i dina bilder, helt fria skapelser, gillas! Hoppas röntgen går bra.
Svar från Erkenius 2023-12-10 07:31
Tack Stefan! Röntgen gick bra (inflammation i höften) Selma kan gå igen :-) Is är fantastiskt, och man kan gå runt och kika hur länge som helst. Mvh Nina
Riktigt trevliga isbitar..minus 7 ,då gäller det att vara påpälsad :)
HaD/Gunte..
Svar från Erkenius 2023-12-10 07:32
Tack Gunte! -7 var ingenting mot -19 som vi hade i Västerås i veckan som var, hua..men nu är det på nollan igen. Mvh Nina
Is är absolut ett favoritmotiv för mig, jag får aldrig nog av att leta nya formationer som bildats. Dina bilder är jättefina, skoj om vi får lite minusgrader så det blir mer is. -Fint!
Svar från Erkenius 2023-12-10 07:33
Tack Morgan! Is är häftigt och märkligt hur det kan skapas alla dessa vackra konstverk. Mvh Nina
Fina isformationer, i synnerhet andra bilden. Hoppas det går bra för Selma, men en gammal hund är en gammal hund, hur tungt det än är att leva med.
Hälsningar Lena
Svar från Erkenius 2023-12-10 07:34
Tack Lena! Hon ser ut som en valp fortfarande och är nu pigg och glad igen. Mvh Nina
Vackert, någon iskonst har jag inte sett här nere, dock var det otroligt vackert här nere i lördags. -3 grader frost och klar himmel med ett rött band på himlen vid horisonten samt vattenrök från sjöarna, allt detta såg jag från bilen på väg upp till Kungsbacka. Dålig planering att åka bild den första dagen på tre månader som det var fotoväder 🙁. Hur som helst fint väder tills vi kom till Kungsbacka då var det moln och fuktig dimma. Så gick det för den fotohelgen.
Svar från Erkenius 2023-12-10 07:36
Tack Peter! Jag har också fotat ovanligt lite, och när jag fotat har det inte blivit några bra bilder. Man vill ha känsla i bilderna och det har inte riktigt blivit som jag önskat nu ett tag. Mvh Nina
Mycket fina bilder! Uppiggande att ligga vid forsen och söka motiven kan jag tänka mig. Hoppas det går bra med din vovve.

MvH
Johnny
Svar från Erkenius 2023-12-10 07:38
Tack Johnny! Selma är pigg och glad igen. Is är otroligt kul att fota, man blir fast i alla fina skulpturer som har formats. Mvh Nina