Att se naturen genom kameran.

En stughelg i Blomsteränget

När jag inte drar iväg på äventyr spenderar jag all ledig tid i Dalarna. Typ kl 16.02 varje fredag så åker jag mot mitt lilla paradis som jag köpte för 2år sedan.
Håller fortfarande på att leta bra fotoplatser runt om Blomsteränget/Söderbärke och har hittat några jag gillar. 
Försöker mig på att fota fåglar på tomten, men de är snabba och svåra. Kryper gärna omkring och fotar blommor då jag gillar just macro.
den här helgen blev det Grängshammar, en vacker plats som jag ska försöka mig på att besöka i gryningen när det förhoppningsvis kanske är lite dimma och bra ljus.

Svartvit Flugsnappare

Svartvit Flugsnappare har flyttat in i en holk vid stuga.

Ekorren

Förra året hade jag 3st Ekorrar i träden, men nu bara en då grannkatten tagit 2st..kanske det kommer nya.

Tror det heter Harsyra, och visste inte att de blommar. Så blev en hel del krypande i gräsmattan i söndags.

Trädet och stenen

Jag älskar träd i alla former, gärna med lustiga grenar. Det här tyckte jag var så fint med stenen vid vattnet.

Vägen ner

Den kurviga vägen ner mot Grängshammar. Ett litet träd som lyste i neongrönt fångade mina ögon.

Silvberg kyrka

Silvbergs kyrka, ligger så otroligt fint.

Inlagt 2022-05-23 17:31 | Läst 974 ggr. | Permalink

"Toppenfina bilder fån ett vackert område.. HaD/Gunte.."


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vackra bilder! -Bra jobbat!
Svar från Erkenius 2022-05-23 18:04
Tack Morgan, vad roligt att höra. Har fortfarande inte lärt mig bloggen och sidan riktigt. Mvh Nina
mojje 2022-05-23 18:27
Jag tycker att du lyckas bra med bloggen...
Svar från Erkenius 2022-05-23 20:28
Tack snälla/Nina
Roligt att se dig här ibland. Extra roligt är att det betyder en till "från" Korsheden! Och fina bilder visar du här (som alltid av vad jag sett). Vi har varit i Korsheden sen -65 då I:s pappa byggde sommarstugan där. Det finns massor att se i södra Dalarna. Ett av favoritområdena på ungefär samma avstånd som Grängshammar är Grangärde. Hela Grangärdetrakten är vacker och konkurrerar med Söderbärke...Hälsningar/ Björn
Svar från Erkenius 2022-05-23 19:04
Kul att se dig också här och att vi fick träffas i Söderbärke. Lättare för mig att minnas som är med i Söderbärke gruppen du har än för dig att minnas mig. Jag har hittat min plats där jag vill vara och bo.. ärt mig att jag har stugan i Blomsteränget fast jag tycker det är Korsheden då skylten står precis utanför min tomt. Har nu haft min lilla stuga i 2 år och är där varenda ledig stund. Tack för fina ord Björn..
/ Mvh Nina
Snyggt, fina bilder i vacker miljö. Kul med en flugsnappare på tomten. Förväxlade Harsyra med vitsippor en gång, med de är minst lika vackra.
Svar från Erkenius 2022-05-23 19:07
Tack snälla Peter, vad glad jag blir. Flugsnapparen är ny för i år hos mig. Inte lätt med alla blomsorter och fågelarter. Jag kunde knappt en fågel innan jag köpte stugan men nu har jag lärt mig några och har vad jag vet just nu ca 16 olika som kommer på besök..tränar på att fota dem. Mvh Nina
Svar från Erkenius 2022-05-23 20:26
Tack snälla Peter, vad glad jag blir. Flugsnapparen är ny för i år hos mig. Inte lätt med alla blomsorter och fågelarter. Jag kunde knappt en fågel innan jag köpte stugan men nu har jag lärt mig några och har vad jag vet just nu ca 16 olika som kommer på besök..tränar på att fota dem. Mvh Nina
Mycket fin bild på flugsnapparen med lite "skogsfilter" och harsyran har fått ett vackert skimmer. Jag har varit i Silvberg många gånger, men mest vid de vattenfyllda gruvhålen. Jag har helt missat att det finns en kyrka som ligger så fint vid vatten. Om du är i stugan över pingst får du komma till Säter den 6 juni. Då är det fotoutställning i Säterdalen samt föredrag om man vill. Några av oss som bloggar här brukar alltid vara med.
Hälsningar Lena
Svar från Erkenius 2022-05-24 11:30
Tack Lena, vad kul att höra. Jag är väldigt intresserad om det är fotoutställning i Säterdalen och det är ju inte så långt ifrån min stuga. Mvh Nina
Lena Holm 2022-05-24 11:36
Hej,
det är utställning mellan 10-17. Tore Hagman och Thomas Jågas/N håller föredrag, men då kostar det inträde om man inte är medlem i fotoklubben. Utställningen är förstås gratis och den är utomhus.
Hälsningar Lena
Det var fint! Svartvita flugsnapparen blev bra, men bäst harsyran, jättefint. Den slingrande vägen går också in i hjärtat utan protester. Se upp för fästingar bara vid blomfoto.
Svar från Erkenius 2022-05-24 19:20
Tack snälla Stefan, vad kul att de gillas. Det blir en del krypande..fästingar tror jag inte gillar mig men alla mygg brukar äta på mig/ Mvh Nina
Toppenfina bilder fån ett vackert område..
HaD/Gunte..
Svar från Erkenius 2022-05-24 19:21
Tack Gunte för fina rader, så kul att få höra/Mvh Nina
Fina bilder både i det lilla och det stora.

Hälsningar Jörgen
Svar från Erkenius 2022-05-24 19:22
Tack Jörgen de blir man glad att höra/ Mvh Nina
Fina bilder! Jag gillar speciellt den på harsyran, fina färger där.

Tommy S.
Svar från Erkenius 2022-05-27 13:35
Tack så mycket Tommy/ Nina