"Hjärtats tankar & funderingar"

Millas Mums!


Det finns många olika varianter på chokladbollar, men jag vill påstå att jag har det allra godaste! ;o) Den stora hemligheten ligger i att man använder O´boy istället för cacao och vatten istället för kaffe. Jag fick receptet av min syster för många år sedan och det är väldigt omtyckt! Prova gärna Du också! :o)

Ca 24 st

100 g smör

1 ½ dl socker

4 msk  O´boy

2 msk vatten

4 ½ dl havregryn

Kokos

Tid: Ca 15 min.

Blanda alla ingredienserna i en bunke och vispa med en elvisp i ett par minuter. Forma till bollar i önskad storlek och rulla dem i kokos. Ställ kallt. MUMS! :o)

Lycka Till!

Kram Milla


Foto: Camilla Thieme


 

Inlagt 2010-08-18 12:54 | Läst 3647 ggr. | Permalink

"När ska vi komma och provsmaka :) Att Du sedan föredrar Oboy i stället för kakao är ju lite underligt ? Oboy har vä 80% socker eller nått? ;) (ej vetenskapligt undersökt) /Peter"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Oboy! är en klassiker i nege... havrebollarna. Sedan är det dagsformen som avgör om de ska rullas i kokos eller, det jag föredrar, pärlsocker.
Svar från Trullan 2010-08-18 13:06
Ok!
Jag har själv aldrig mött någon som använt O´boy istället för cacao och vatten istället för kaffe. Men å andra sidan träffar jag inte så mycket folk ;o)
Jag tycker de bli för söta med pärlsocker...
Mvh Milla
När ska vi komma och provsmaka :)
Att Du sedan föredrar Oboy i stället för kakao är ju lite underligt ?
Oboy har vä 80% socker eller nått? ;)
(ej vetenskapligt undersökt)

/Peter
Svar från Trullan 2010-08-18 13:47
Så fort som möjligt, för snart är de slut ;o)
Jag gillar inte cacao för det är så starkt.
Jag har inget emot socker, men det smakar för mycket sött och
knastrar så i tänderna när man rullar chokladbollarna i det ;o)
/Milla
man ska ha i lite vispgrädde också, och alltid alltid använda riktigt smör, inte margarin och så lägger man i några korn snabbkaffe, det gillar iaf jag! :) /Margita
Svar från Trullan 2010-08-18 15:46
Det låter gott Margita :o)
Måste jag testa nästa gång!
Skall grädden vara vispad eller ej?
Kram Milla
jag tycker att du är mega taskig :-) jag som har börjat mitt nya liv med motion..i små doser.. inget godis och läskt och så kommer du med en sån här bild och jag kommer att bryta mitt nya liv haha för dessa vill jag absolut göra.. såg ju så smarrigt ut hihi får börja mitt nya liv nästa vecka då istället :-)
Svar från Trullan 2010-08-18 18:49
Tycker absolut att Du kan vänta en vecka ;o)
Kram Milla
ovispad :)
Svar från Trullan 2010-08-19 11:28
Ok, tack :o)
Hur mycket ca? ;o)
Istället för vatten eller både och?
Kram Milla
jag använder inte vatten, men det ska jag prova, grädde häller jag i en skvätt så att jag tycker konsistensen blir lagom smetig :) Är öht dålig på att hålla mig till bestämda mått när jag bakar och lagar mat, jag tar alltid allting på "ett ungefär" och häller i det jag tycker verkar bli gott :) /Margita
Svar från Trullan 2010-08-20 09:48
Ok, då får jag testa mig fram :o)
Jag är precis tvärtom! Allt skall vara exakt som i receptet
(är livrädd för att inte mäta upp ingredienserna ;o) Fast
jag brukar krydda med lite extra kryddor (inte bara salt och
peppar som det står i "alla" recept) samt ta bort sådant jag
inte tycker om (som nötter, russin mm.).
Kram Milla