"Hjärtats tankar & funderingar"
Millas Mums!
Det finns många olika varianter på chokladbollar, men jag vill påstå att jag har det allra godaste! ;o) Den stora hemligheten ligger i att man använder O´boy istället för cacao och vatten istället för kaffe. Jag fick receptet av min syster för många år sedan och det är väldigt omtyckt! Prova gärna Du också! :o)
Ca 24 st
100 g smör
1 ½ dl socker
4 msk O´boy
2 msk vatten
4 ½ dl havregryn
Kokos
Tid: Ca 15 min.
Blanda alla ingredienserna i en bunke och vispa med en elvisp i ett par minuter. Forma till bollar i önskad storlek och rulla dem i kokos. Ställ kallt. MUMS! :o)
Lycka Till!
Kram Milla
Foto: Camilla Thieme
Inlagt 2010-08-18 12:54 |
Läst 3647 ggr. |
Permalink
Jag har själv aldrig mött någon som använt O´boy istället för cacao och vatten istället för kaffe. Men å andra sidan träffar jag inte så mycket folk ;o)
Jag tycker de bli för söta med pärlsocker...
Mvh Milla
Att Du sedan föredrar Oboy i stället för kakao är ju lite underligt ?
Oboy har vä 80% socker eller nått? ;)
(ej vetenskapligt undersökt)
/Peter
Jag gillar inte cacao för det är så starkt.
Jag har inget emot socker, men det smakar för mycket sött och
knastrar så i tänderna när man rullar chokladbollarna i det ;o)
/Milla
Måste jag testa nästa gång!
Skall grädden vara vispad eller ej?
Kram Milla
Kram Milla
Hur mycket ca? ;o)
Istället för vatten eller både och?
Kram Milla
Jag är precis tvärtom! Allt skall vara exakt som i receptet
(är livrädd för att inte mäta upp ingredienserna ;o) Fast
jag brukar krydda med lite extra kryddor (inte bara salt och
peppar som det står i "alla" recept) samt ta bort sådant jag
inte tycker om (som nötter, russin mm.).
Kram Milla