... bilder från här och nu och där och då...

Vit pizza med många färger

nr 1 - Som om det inte räckte med 32 grader på stranden och 26 grader i vattnet eldade jag upp pizzaugnen till 450 grader hemma på altanen :)

nr 2 - förutom margeritha som är barnens favorit experimenterade dottern Linéa med andra smaker 

nr 3 - här prepareras gula kantareller till pizza topping

nr 4 - vita smultron, röda hallon, grön harsyra och lila oregano-blommor tillför färger till vår pizza Bianco utan tomatsås  

nr 5 - den vita pizzan i all sin prakt

Hej så länge ... // Mats

Inlagt 2021-07-16 22:10 | Läst 917 ggr. | Permalink

"Så kom äntligen pizzaugnen med. Kan det vara den ugnen som gjort det så otroligt varmt här nere i syd? Men det kan vara smart att tillföra värme ute för då blir det ”kallare” inne. Sa igår när jag gick in att här inne var det ju riktigt svalt, visade sig att det var 29 grader, bara att det var lägre än ute gjorde det svalare. Den med svamp blir ju en favorit. Jag funderar på en med bär, det har jag aldrig testat men Ernst hade det i något program jag såg för någon vecka sedan och tänkte att det kunde man prova"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Så kom äntligen pizzaugnen med. Kan det vara den ugnen som gjort det så otroligt varmt här nere i syd? Men det kan vara smart att tillföra värme ute för då blir det ”kallare” inne. Sa igår när jag gick in att här inne var det ju riktigt svalt, visade sig att det var 29 grader, bara att det var lägre än ute gjorde det svalare.

Den med svamp blir ju en favorit. Jag funderar på en med bär, det har jag aldrig testat men Ernst hade det i något program jag såg för någon vecka sedan och tänkte att det kunde man prova
Svar från Mats Andersson 2021-07-18 00:02
Hej Peter! Trevlig om användandet av min pizzaugn bidragit till den härliga sommarvärmen. Hoppas dock att den inte påverkar klimatförändringarna. Upplevelse av värmen är ofta relativ. Det finns mycket att utforska när det gäller pizzor, en lyckad kombination var äppelklyftor doppade i balsamvinäger tillsammans med brieost, honung och citron. Men det är min dotter som är kreativ i dessa smakexperiment :) Tack för din trevliga kommentar. Ha det gott // Mats