I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

I blåvingarnas fotspår

Det är väl inte så vanligt att fjärilar lämnar fotspår, men de som går på Blåvingeleden gör det genom att trampa på stigen. Leden, som är 9 km lång, går genom fyra naturreservat på Österlen, Lillehem, Maglehem, Kumlan och Drakamöllan, varav det sista är mest känt tack vare sina stora ljunghedar. 

Jag tog denna runda sista semesterdagen som lite "terapi" för att ledigheten var slut. Okej, jag avvek från leden ibland också. Jodå, jag såg en blåvinge, men den fastnade inte på minneskortet.

#1

#2

#3

Inlagt 2024-08-24 16:22 | Läst 495 ggr. | Permalink
Så vackert, den leden skulle jag kunna tänka mig att gå nästa år. Är dina bilder från Drakamöllan eftersom du sa att där var det ljunghedar? Jag hade gärna sett några bilder över hela sträckan :)
Svar från Bjarne 2024-08-25 18:29
Dessa bilder är från Drakamöllan men det blev bilder åtminstone från Lillehems naturreservat också. Norra delen av slingan är lite mer skog och buskmarker, men det är fint det också. Fotandet fick dock en slagsida mot Drakamöllan som är juvelen på rundan enligt mig. Tack så mycket för kommentaren Peter!
Hälsningar, Bjarne
Vackert!

Mvh
Fredrik
Svar från Bjarne 2024-08-25 18:29
Tack för det Fredrik!
Hälsningar, Bjarne
Lockande vacker stig, liknar Drakamöllans omgivning. Ett område med stor skönhet året om. Skulle gärna gått mer vid Lillehem där jag mest fotograferat Svens grisar, men orken har avtagit.
Svar från Bjarne 2024-08-25 18:31
Alla dessa bilder är från Drakamöllan. Fantastiskt fint! Tack så mycket för kommentaren Stefan.
Hälsningar, Bjarne
Oj vilket vackert ställe! Jag kan inte ens välja en favorit, alla tre bilder är verkligen fina. Det här måste jag notera på "listan" över platser som borde besökas. Snyggt med stigen som slingrar sej genom landskapet och den lila ljungen i fält mellan det gröna. När tog du dessa bilder?
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2024-08-25 18:33
Sätt gärna upp det på listan och jag tycker Drakamöllan är allra finast av dessa reservaten. Jag gick rundan den 13 augusti och ljungen är verkligen fin vid den tiden, men vara nog ett tag till. Tack så mycket för kommentaren Lena!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Ljung finns mest på Jylland, men vi har även områden på Själland, bland annat Melby Overdrev, där Peter D. visar många bilder från.
Jag kan se varför du har valt foto nr 1 som puffbild :-) Men jag väljer ändå nummer 2 med stigen och den suveräna komp.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bjarne 2024-08-25 18:34
Hej Erik! Visst har jag sett Peters bilder från Melby Overdrev. Du får gärna välja nummer 2 som favorit, men jag håller fast vid ettan! Tack så mycket för din kommentar.
Många vänliga hälsningar, Bjarne