I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Symbolspråket

Symboler har sina klara fördelar. De förstås ofta av alla oavsett vilket land man kommer ifrån och vilket språk man talar. Jag hittade de här exemplen på Gustav Adolfs Torg i Malmö, eller bara Gustav som malmöiterna säger. Färgerna i rutorna ändras med tiden, så det är bara att vänta tills önskad färg kommer fram och sedan knäppa av.

Visst är det en Fin Toa!

#1

#2

Inlagt 2017-07-01 09:54 | Läst 1465 ggr. | Permalink
Det var nogle meget fine og tydelige skilte. Og godt fanget - de nære ting glemmer vi ofte at fotografere.
Mvh. Erik.
Svar från Bjarne 2017-07-02 11:22
Tack så mycket Erik! Jag håller med. Motiv finns överallt, det gäller bara att se dem.
Vänliga hälsningar, BJarne
Heh, dom där symbolerna är lite luriga, den första är nåt för mor o dotter, okänt vad, den andra är för dom som är törstiga men möts av en avvikande stråle, kanske för att spara vatten eller att få folk o köpa coca i nån närbelägen automat, o den tredje är för dom som lirar gitarr i duschen, solklara allihop alltså, med några frågetecken.
I andra bilden är symbolerna mer bekanta, där undrar man mest vad dom två tomma rutorna ska fyllas med. Sen undrar jag över din text med att färgerna ändras med tiden, och att vänta o sen knäppa av. Av det förstår jag ingenting, man kanske hinner pinka på sig medans man väntar på rätt färg. Ha det gott, skönt med såna här solklara inlägg, o klart uppfriskande, hälsn, LO
Svar från Bjarne 2017-07-02 11:25
Kul med dina funderingar och tolkningar av skyltarna! Gitarr i duschen, den gillar jag :) Det där med färgerna. Det röda i de övre rutorna och blå i de nedre. Det är inte samma färg hela tiden utan växlar mellan blått, rött och grönt (kanske gult också, minns inte). Fast det är helt okej att göra det man behöver oavsett vilken färg det än är :) Med knäppa av menade jag ta en bild.
Ha det gott!
Bjarne