I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Nu står de där igen

Blåsippan uti backarna står. Så är det varje år. Oj, det blev ett rim! Det är också så att jag kryper omkring bland dem med makrot varje år och försöker hitta nya vinklingar på de härliga vårblommorna. Dessa bilder är från förra helgen strax utanför Hässleholm.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

Inlagt 2016-04-09 09:55 | Läst 1429 ggr. | Permalink
Väldigt fina makrobilder av en kär vän. Lite romantiska, lite skira och nästan ömtåligt vackra. Särskilt #3 gillar jag.
//GöranR
Svar från Bjarne 2016-04-10 10:53
Tack så mycket för kommentaren Göran! Kul att trean föll dig i smaken lite extra.
Hälsningar, Bjarne
Du har fångat dem ljuvligt Bjarne !!! Väldigt fina blåsippsbilder med mycket tryck i färgerna.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2016-04-10 10:54
Tack så mycket för den vänliga kommentaren Lena! Kul att du gillade bilderna.
Hälsningar, Bjarne
Syns att du ansträngt dig, gillar också trean bäst, jag hade nog tagit bort dom två eller tre "sämsta" så hade totalintrycket blivit bättre, men fina sippor är det! Mys på! LO
Svar från Bjarne 2016-04-10 10:55
Tack för kommentaren LO! Det är en svår konst att välja bort och begränsa sig. Bra att du tar upp det. Nr 2 är kanske den jag skulle plockat bort först, kanske 5 efter det.
Ha det fint!
Bjarne
Det gör dom och vackert är det! Fins bilder blir det också! / Björn T
Svar från Bjarne 2016-04-10 10:55
Tack så mycket för kommentaren Björn!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne! Härliga blåsippsbilder. Första bilden är riktigt stark, en avbildad bakifrån i motljus, en mindre visar upp sig från sidan och de bildar en diagonal och dessutom finns lutar mosskanten vinkelrätt mot den diagonal som blommorna bildar. dessutom finns en blå "blaffa" som färgklick i bildens vänstra del.
Den andra bilden är lugnare, mer skir i sin framtoning. Stämningsfull. Är lite ambivalent avseende blommans centrala placering.
Trean bygger precis som ettan på en diagonalkomposition med den främre blomman i skärpa. snyggt med blåsippsbladet.
I den fjärde bilden är kronbladen nästan genomskinliga av motljuset. den oskarpa bakgrunden skapar en fartkänsla i bilden. Snyggt med att ståndarna står ut så tydligt mot bakgrunden.
Sedan följer en knappt utslagen lite sippa som tillsamman med de utslagna släktingarna i i behaglig oskärpa bildar en triangel. Får dock en känsla av att den lilla är placerad lite långt i från de övriga som dominerar bildytan i kraft av den yta de upptar. Låter lite märkligt kanske, men jag har svårt att sätta ord på min känsla för denna bild, som inte känns harmonisk.
Den avslutande bilden har, för att komma från dig, en ovanligt kall ton. Men jag gillar absolut den inramning som de oskarpa sipporna ger de enda skarpa blomman som dessutom färgmässigt står ut från omgivningen.
Min rangordning blir: 1, 6, 3!
Ha en riktigt bra aprilvecka, den sista för året! /Ulf
Svar från Bjarne 2016-04-25 18:48
Hej Ulf och stort tack! Som jag skrev i svaret till LO är det nog tvåan som skulle ryka först om jag fick välja och sedan femman, och ingen av dem var med på din topp tre, så jag tror vi är rätt överens vilka som är de bästa bilderna i serien. Möjligen att jag hade satt trean högre upp.

Sista har nog en lite kallare ton än övriga, men jag har nog hållit alla åt det lite kalla hållet (minns inte kelvintalen). Jag tycker det är viktigt att blåsippor är blå. Okej, fyran är lite varmare i tonen. Sedan finns det ju röda blåsippor också, men det är en annan historia! Rätt ovanliga, men jag vet en plats och jag hittade en utanför Solsidan också faktiskt.

Ha det bra i veckan!
Bjarne