Mycket resor, sport o natur, samt lite annat

Uppladdning

Om en vecka sitter jag på planet till Tanzania. Läs det igen "om en vecka", det är ju en evighet, fast igentligen inte. Tiden går rasandes fort, en blinkning så är det lördag den 22 nov.

(Enda gången tiden står stilla är när man dyker och har säkerhetsstoppet på 5 m i 3 minuter, då står klockan stilla.)

Nu pågår uppladdningen. Trots att jag reser mycket i Sverige, har gjort mycket utlandsresor så känner jag den här gången en viss nervositet. Hur ska det här gå? Resa ensam till ett ställe mitt i Afrika. Granne med ett krig, bara en sjö som skiljer oss åt. Träffa folk man såg för ett år sedan, se, höra och möta alla desa barn. Jag som hade tänkt lära mig skjuta (med kameran) från höften, så blev det inte.

Jag har ännu inte kollat igenom min utrustning. Vet att jag måste beställa en hårddisk. En fasligt massa prylar till folk där borta. Så måste jag fundera igenom vad jag ska göra där, vad ska jag inrikta mig på? Skolan så klart, i och med att almanackans intäckter går dit. Föresten, där har vi täckt upp utgifterna så nu kommer i stort sett hela det beloppet ni betalar för den, 175 kr, gå till skolan i Msambara. Som det ser ut nu så kommer almanackan att ge30 - 35 000 kr till skolböcker. Härlig känsla att komma dit och ha bidragit med dessa pengar.

Den här gången är det inte semester, nu har jag lite press på mig. Jag måste kunna få till några texter och bilder på nya saker. Förra gången var ju allt nytt. Planerna är att kunna följa någon familj fråntidig morgon till sen kväll. Så ska vi ha lite fotoutflykter som planeras av min bekant där borta. Hur vet jag inte, men det blir i kombination med fotokursen. Ut i naturskogen eller hemma hos folkvad vet jag. Det viktiga är att jagfår chans att bidraga med mina kunskaper till dem och de föra över sina kunskaper till mig

När jag kommer hem ska jag orna en riktig fotoutställning i Eskilstuna, ska bli kul. Har aldrig gjort det tidigre.

Kommer att bli intressant att se hur D3'an fungerar i Tanzania. D2x'en fick jag lov att lägga en överexponering på för att få bilderna bra. Nu kommer jag även att plocka med mig min MackBook så jag kan kolla bilderna direkt. Jag hade planerat att köpa en liten projektor och ta med, men pengarna räcker inte. En orsak är Umeå-företaget som inte vill fullfölja ingånget avtal utan försöker blåsa mig på 140 000 kr.

Om tekniken fungerar som jag hoppas så lovar jag att skriva lite från Msambara. Tänk om jag kan sitta hemma hos någon familj i deras hus och skriva min blogg. Ett hus bestående av lerväggar med halmtak, tala om teknikkrock. Så håll koll på min sida mellan 22 nov till 13 december. Kan hända jag tar en bild med datorns kamera och lägger in här.

Vill ni stödja arbetet i Msambara, Tanzania, gå till butiken i FS och beställ en almanacka. Nu kommer största delen av dina 175 kr att gå direkt till skolböcker, jag tjanar inget mera. MEN, jag får en respons på att det jag gör är betydelsefullt.

 Vi hörs
Christer

Inlagt 2008-11-15 23:40 | Läst 1082 ggr. | Permalink
Härligt Christer. Lycka till med "expeditionen" och hjälpinsatsen. Jag köper en almanacka på direkten.
Hej Thomas.
Tack för att du tog dig tid att läsa och kommentera min blogg.
Lägger du beställningen här till mig eller via FS?

Till alla kan jag nu berätta att vi sålt så pass många almanackor, att de ni köper nu kommer att ge ett bidrag på närmare 100 % till skolböcker i Msambara, Tanzania.
Vi kommer säkerligen att totalt på alla sålda passera de 75 % som lagförslaget kan komma att kräva.