Mycket resor, sport o natur, samt lite annat

Minnesbrist

Konstigt det här med minne, det blir hela tiden större och större till ett lägre pris. Det går fortare att lagra och hämta information

Hela tiden så kräver datorerna mer o mera minne. Det är i dag så lätt ordnat att utöka minnet och det mesta av informationen finns kvar.
Samtidigt så tycks mitt minne bara bli mindre o mindre. Funderar på om jag ska köpa ett 2 eller 4 Gb minne och käka upp det. Undrar om det hjälper. Är det någon som provat om det hjälper med att äta upp ett minne och vilket är godast.

Åkte hemmifrån i tisdags. Plockade med Mac'en och ett par hårddiskar så jag skulle kunna sitta på hotellrummet på kvällarna och sortera ut lite bilder. Väl framme och lite surfande först så upptäckte jag att laddaren till datorn var kvar hemma. Eller är det batteriet som börjar ta slut.

Inte nog med problem med minnet, i morse stannade min andra dator som jag använder för att utföra industrijobben. Där står jag med två obrukbara datorer. Den ena pga mig och den andra pga sig själv (även den är gammal).
Vad att göra, åka till närmsta Macsupport och köpa en ny laddare till Mac'en, surt men vad gör man när man ska vara borta ett antal dagar.

Nu har Mac'en ström och Toshiba'n har vaknat till liv och den hade inte glömt något vad jag vet.





Inlagt 2007-10-03 22:50 | Läst 1213 ggr. | Permalink
Man kan klara sig med mindre minne oftast om man stänger av en massa skit som går i bakgrunden. Detta gäller särskilt Windows men tror att även samma problem finns på Mac.

Min Filserver (P-133) som står hemma har jag 64 mb minne i men jag har aldrig nytjat mera än 32 mb när jag kompilerade om Unix kernel.
vad gäller datorns minne finns bara två lägen: nyinköpt och full
vad gäller ditt eget minne så går det ju bara utför ju äldre man blir ;)