& funderingar

Fin eftermiddag i juli med lommen i sjön

Det här med blogg är lite knepigt och blir som det blir. Funderade om jag skulle börja där jag slutade hm ..men nä kom fram till att jag gör som jag vill och känner för stunden :) jag och kroppen tog semester eller iaf härifrån. Visst har kikat in sporadiskt och försökt hänga med lite.

I år har jag bara sett ett par lom i sjön. Brukar vara flera och då blir det livat på sina hörn.

När jag ändå beskådade näckrosorna kunde jag även smyga lite på lom, om boet kunde hittas. 

Det gjorde jag och i det låg en väldigt liten unge.

Nu foton på fam

Här på bild är det två gäss i den fina miljön.

I den här dungen bor dom precis vid strandkantens gräs.

Pappa höll span å simmade runt och ibland signalera till mamma. Jag höll mig stilla tyst och på avstånd.  Ibland lämnade dom ungen i boet å simmade båda.

Ungen vara nära mamma lom när den var ute i sjön 😍

Ljuvlig å bara flyta stilla tillsammans å få den här upplevelsen.

Fotat med 300 mm ganska mycket beskuret och nästan ingen redigering. Lättat upp skugga. Plockat bort fläckar vilket är mygg och knott som kommit med.

Å nu nåt annat. Astrosäsongen har ju smygstartat med ett härligt norrsken som nog de flesta känner till nu. Det fanns en grupp förut för kvällsfotografer men såg att den är vilande tillsvidare. Jag har startat en ny så vet ni.  Den blir förhoppningsvis aktiv med hjälp av er.  Gå gärna med. Den är för alla oss som tar foton när det mörknat.

Inlagt 2024-08-16 13:17 | Läst 226 ggr. | Permalink
Så vackert, redan från bild 1, vad fint med speglingarna i sjön. Sedan lom och med en unge och man kommer nära också. Vet inte vart mina lommar tog vägen i år, helt plötslig i våras var de fyra (brukar annars bara vara ett par) och efter den helgen med fyra så har jag inte sett dem. Kan ett nytt par lockat iväg ”mina” till en annan sjön, med att vattnet är blåare där?
Svar från niniz 2024-08-27 18:58
Njae tror inte det men de vill ju iof ha stor sjö å sin del. Här brukar vara fler men i år bara detta par.
Tack
/N
Verkligen läckra bilder speciellt den första..
HaD/Gunte..
Svar från niniz 2024-08-27 18:59
Tank för detta ;)
Väldig fina bilder på lomfamiljen. Det är något speciellt med lom tycker jag. Blankt vatten och lite mörkt ska det också vara, precis som på dina bilder. Jag förstår att det var en njutning. Jag ska kolla in gruppen, även om jag sällan fotar i mörker, men någon gång har det ju blivit.
Hälsningar Lena
Svar från niniz 2024-08-27 19:00
En minnesvärd kväll verkligen
Tack
/N