& funderingar

Sköna söndag

Med sol som efterlängtad besökare. Det blev en utedag och vårtecken har börjat lite smått. Sett koltrasten ✔️, lite mer frekvent fågelkvitter ✔️, isar i bäckarna har smält ✔️ å det har börjat porla.

Min badoas verkar ha klarat vintern bra. Det porlar ner nytt klart vatten så mina sötvattenmusslor kan vakna från vinterdvalan. Verkar som jag slipper laga den från is som innan tryckt sönder lite på kanterna. Isen på sjön ligger dock så tjock än att den håller för skotern

Tog några hastiga snap från promenaden det mesta på skare bara lite sjönk man ner ibland 

Tulpaner pryder bordet inne och det är vårigt. Brukar variera färger men gräddvita är min favorit 

Det här med legoblommor jag visade i förra bloggen. ...så blev legoorkideen färdig 

Garanterad hållbarhet :) 

Passade på att byta bild i profil å slängde ut vintern :D

Inlagt 2024-03-18 08:33 | Läst 266 ggr. | Permalink
Jo en legoblomma håller i alla väder. Jag gjorde ju en bukett med påskliljor och så har vår egna precis börjat blomma, så vi tog in en sådan också och satte tillsammans med legot. Vi hade gäster i helgen men de la inte märke till mixen av plast och äkta.

Här ser man att landet är avlångt, vi har hållit på med trädgården och rensat ogräs i fem veckor nu, nästan färdig medan du har ett vitt täcke över allt. Fina vinterbilder blir det ju fastän det borde vara vår
Svar från niniz 2024-03-19 10:09
Roligt är det och kul när gästerna inte la märke till skillnaden . På håll ser det väldigt trevligt å fint ut...passar mina ogröna fingrar som nu ska tränas i vår.
Det var på gång på min resa med men såg dock inga tussilago eller blåsippor än. ...här är det lite segt än så länge kylan håller i
/N
Det är verkligen mycke vinter hos dej fortfarande, men det ser också fint ut nr solen skiner och det börjar smälta. Tulpaner är alltid vackert och den nya sortens lego är onekligen imponerande. Jag hade bara röda och vita klossar, vita fönster och takpannor i min legolåda.
Hälsningar Lena
Svar från niniz 2024-03-19 10:05
Känns igen men vad uppfinningsrik man blev ändå. Det gick att göra otroliga byggen med bara olika fyrkanter :) jag tyckte även om meccano och brio trä och nya legot är lite av allt minus skruvar :) har även varit med modellbyggeklubb å gjort flygplan bla.
Tack Lena