& funderingar

Fåglar

Har ju samlats på några fågelfoton sedan blogguppehåll visar några arter här. Tänkte först stort och visa fågeloasbygget men tänkte om. Den är numera riven efter ett träd och även mitt gömsle är nedplockat. Haft sån otur med det att jag låter det vara.

Istället byggde jag en liten mindre flyttbar ställning med pinnar och stubbe. En gammal bakplåt har blivit nya vattenhålet.  Pinnhyllan använder jag från och med nu och framåt.

Jag såg att nån granne haft sidensvansarna hos sig i äppelträden. Så jag köpte en påse med små äpplen och placerade ut. En dag hade jag dom kort och åt av mina äpplen

Nedan arkivbilder från i höst

En mindre hackspett. Tyvärr fick jag ingen bättre chans den gånger 

Trädkrypare.

 Stjärtmesarna som jag tycker är den sötaste lilla fågel som finns och passar på vintern...... Dök upp plötsligt i mataren när det höll på mörkna. Trots att dom är sämre gillar jag  fotona 

Inlagt 2023-11-30 09:02 | Läst 382 ggr. | Permalink
Det var en fin artsamling, allt från sidensvans eller stjärtmes är något som jag vill se oftare. Det är nog fem år sedan förra stjärtmesen.
Svar från niniz 2023-12-01 10:29
A visst är dom söta. Det här är några fåglar, har fler foton i arkivet :)
/N
Fin bild på sidensvansen och stjärtmesarna är alltid så söta. Det behövs inte så mycket för att få till en lite fotoplats och ännu enklare när det dessutom är snö och man kan dölja mat med lite mera snö framför. Din kreation liknar det jag har hemma och den har jag haft mycket nöje av.
Hälsningar Lena
Svar från niniz 2023-12-01 10:34
Nä det mesta funkar fint att fota i..nu har mest det gråmulna "förstört" under längre tid men foton blir det ändå ibland :)
/N
Fin samling du fått ihop! Mindre hackspett är inte vanlig direkt. Snyggt fångat. Stjärtmesarna så söta. Det är alltid extra roligt de gånger man får se dem.

MvH
Johnny
Svar från niniz 2023-12-01 10:36
Stjärtmesar är supersöta å låter lite som piff&puff eller knattarna när dom tjattrar ganska oskygga med
/N
Härligt med stjärtmesar som är sugna på nattamat. Fina fåglar annars, har själv funderat på att bygga upp ett matfotoställe, kanske senare.