& funderingar

Mycket soppa blir ...en semla

Efter dagar med hemmakok  i form av soppor och grytor blev suget stort...så jag bakade semlor. Kanske lite tidigt 😬🤭 men det smakar lika gott för det (lite slisksött) och det är lätt att göra.

Mina favoriter är karlsbader med lite vanilj

Här lite fakta om semlan

Har varit ute nån sväng på skotern men det är rätt lite snö i skogar så fick bli åka till myren. Där det samlas mer.

En morgon när solen letar sig upp. 

Den mörka tiden på året här gör att jag lagt märke till hur viktiga ljusglimtarna blir att ta vara på. 

Inlagt 2022-01-18 09:18 | Läst 630 ggr. | Permalink
Den där såg god ut!
Lite busigt väder där? Och även om jag inte lider av mörka dagar så visst är det skönt att komma ut i ljuset. Är sista bilden tagen vid någon hembygdsgård?
/mats
Svar från niniz 2022-01-18 10:56
Nä lider gör inte jag heller bara märkt lite skillnad. Har inte vad jag kan minnas känt ett behov att få komma ut i sol.
Tycker om även mörka årstiden och vintern.
Nä det är vid sjön i byn
Har också fått årets första semla, fast köpt. Din såg riktigt proffsig ut. Man verkar inte veta när förbudet att sälja semlor utanför en viss tidsperiod upphörde, men man tror det var på 1950 talet. En handlare blev dömd 1952 för att sålde semlor runt jultid. Riktigt julkort den sista bilden
Svar från niniz 2022-01-18 11:16
Aj då inte så kul för handlaren.
Bättre baka så kan man äta när man vill. Brukar inte bli direkt sugen i vanliga fall.

Kommit hem och endast intressanta spår i snön hittades
Fina bilder och semla kan jag äta året runt faktiskt!
Svar från niniz 2022-01-18 12:21
:) se där....momsigt

Tack så mycket
Mmm vad gott. Semla kan man äta ofta tycker jag. Vacker ljusglimt!

MvH
Johnny
Svar från niniz 2022-01-18 16:27
Det var inte så dumt :)
Mvh N