Spridda bilder och tankar..ostrukturerade förstås!

Varför??

Varför blir  det fula och slitna ofta så bra på bild?

Klotter..och fula affischer, smuts..rost osv:-)

Vore kul om du skriver en rad.. Är det så? eller? och varför i så fall:-)

/Anna

Inlagt 2011-08-06 20:52 | Läst 1093 ggr. | Permalink

"Du ställer en svår fråga. Själv dras jag till det fula i viss mån, men utan att jag för den skull publicerar dessa bilder och ännu mindre att jag sätter upp dem på väggen hemma. Varför det slitna och fula attraherar beror kanske på att föremålet i fråga, vad det nu än är, har en historia som just det slitna skicket förmedlar. Klotter; samma sak där, någon har velat uttrycka sig kraftfullt och det väcker frågor - varför. Man blir helt enkelt nyfiken på det slitna och fula. Så tänker jag i alla fall efter att ha funderat en stund."


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Anna. Kanske kan man se skönheten först då man lyfter ut "synen" ur sitt sammanhang. Får distansen. Ofta återger man en liten detalj, en del av..
Den där väggen som är full av klotter, skräpet på marken framför, den grå och mörka omgivningen..och så en..jäkligt snygg graffittimålning.
Jag avskyr verkligen tanken på rostiga vrak ute i naturen. Det förstör! Men att ha en bild på ett rostigt vrak på väggen i mitt rum..förstör inte. Då blir det något annat.
Hmm..jag vet ett ställe som säljer sprillans ny, snygg takplåt...Men det där taket är verkligen unikt!
Allt Gott! Anders Plåtare
Svar från Anna-Lena Forsman 2011-08-06 22:58
Tack för dina tankar..Anders..Jag funderar vidare:-) Ha en bra söndag! /Anna
Du ställer en svår fråga. Själv dras jag till det fula i viss mån, men utan att jag för den skull publicerar dessa bilder och ännu mindre att jag sätter upp dem på väggen hemma. Varför det slitna och fula attraherar beror kanske på att föremålet i fråga, vad det nu än är, har en historia som just det slitna skicket förmedlar. Klotter; samma sak där, någon har velat uttrycka sig kraftfullt och det väcker frågor - varför. Man blir helt enkelt nyfiken på det slitna och fula. Så tänker jag i alla fall efter att ha funderat en stund.
Svar från Anna-Lena Forsman 2011-08-06 23:02
..Läser dina rader och grunnar vidare.. jo..jag både publicerar bilder med "fulheter"..och kan nog också tänka mig att ha en sådan bild på väggen..:-)) Tack för din respons! / Anna
För mig det handlar om kontraster. Något skevt i allt det raka, något syrligt i allt det söta, något rostigt i allt det gröna, osv. Tror Du fattar.... Om det inte finns något kantigt, något som sticker av, då blir det lätt alldeles för förväntat och sockersött.
Svar från Anna-Lena Forsman 2011-08-07 10:38
Jo..så är det nog.. bilder kräver något som sticker ut lite..något att fundera på. Men ett slarvigt målat peacemärke på ett elskåp är ju inte något jag tycker är läckert när jag ser det på stan..däremot blev jag ganska nöjd med bilden jag tog av det:-) Tack för dina reflexioner! /Anna