Spridda bilder och tankar..ostrukturerade förstås!

Sol på himmel och vatten..eller tio minuters paus på väg hem från jobbet

 

 

Inte vet jag hur man tar sådana här bilder..med superorange sol i kombination med ljusfattig omgivning..nån som vill lära mig..? Det blir brusigt och utfrätt i en "skön" kombination.. Men trots det, var det en härlig känsla där, på Lullehovsbron ute på Färingsö. Bilarna rusade förbi bakom ryggen, alla ville hem till tända ljus och kanske ett glas glögg. Där stod jag i tio minuter och samlade en kraft som räcker länge.

 

 

 

Ha en fin helg...med lagom mycket "måsten" och dubbelt så mycket lättja.

/Anna

Inlagt 2009-12-04 22:23 | Läst 1050 ggr. | Permalink

"Helt rätt att stanna en stund, sådana stunder får man inte så många, så här års.... Vad gäller bilder med så stora kontraster, så får man ju tyvärr välja :-( Fotar man i raw, så kan man lyfta skuggorna lite, eller använda ett avtonat gråfilter, men då blir hela himlen mörkare... Eller så gör man som du gjort i andra bilden, och använder nåt att delvis gömma solen bakom, skön bild :-) En lika skön helg till dig, själv ska jag på "100"-års kalas imorgon, 2 tvillingmostrar som fyller 50, gissa vad dom får av mig ;-) Kram Jörgen"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Helt rätt att stanna en stund, sådana stunder får man inte så många, så här års....

Vad gäller bilder med så stora kontraster, så får man ju tyvärr välja :-( Fotar man i raw, så kan man lyfta skuggorna lite, eller använda ett avtonat gråfilter, men då blir hela himlen mörkare...
Eller så gör man som du gjort i andra bilden, och använder nåt att delvis gömma solen bakom, skön bild :-)

En lika skön helg till dig, själv ska jag på "100"-års kalas imorgon, 2 tvillingmostrar som fyller 50, gissa vad dom får av mig ;-)

Kram Jörgen
Svar från Anna-Lena Forsman 2009-12-06 22:56
Ja, jag fotar i Raw..och visst kan man trixa lite i framkallningen. Men, det är väl precis så här det ska vara. Det SKA inte vara lätt:-)
Hoppas att festen var kul..och jag tror jag vet vad dina mostrar fick:-) Kram, Anna