Spridda bilder och tankar..ostrukturerade förstås!

Ljusbild

Mycket trix i ps nu.

Jag är inte jätteförtjust  i att fota vinterbilder

Äger inte någon utrustning för inomhusfoto i decembermörkret

Men..en liten studioutrustning står på önskelistan

plus en kurs i porträttfoto

och..så vill jag ha...Nä! Nu ska jag sluta..(en ny kamera) väser någon i mitt ena öra..

Nåväl..får väl ta en tur till Bergianska snart. För att få se lite färger.

Ha en bra fredag!

 

/Anna

Inlagt 2010-12-09 23:43 | Läst 977 ggr. | Permalink

"Japp. Trixet gillas"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Du kan göra utomordentliga porträtt inomhus med din Canon 40D tillsammans med din ljusstarka 50mm. Sedan behöver du dagsljus genom ett fönster och en vit pappskiva på ca 70x100 cm eller något motsvarande för upplättning. Man kan klistra fast aluminiumfolie på ena sidan, så har man både normal- och högupplättning.

Snyggt och kreativ arbete i PS! :-)
Svar från Anna-Lena Forsman 2010-12-10 16:08
Rei! Tack för tipset..synd bara att mitt älskade 50mm kraschade i somras när jag råkade tappa kameran , den föll från bilsätet ner i marken. Objektivet är ju en riktig plastig tingest.. så fattningen bröts sönder. Tur att kameran klarade sig. Nu funderar jag på att köpa ett f1,4..men vet inte om det är värt den extra slanten. Vet du något om det?
Tack för dina rader! /Anna
Canon 50mm f/1.4 USM kostar lite mer än 3 ggr jämfört med f/1.8-varianten. Du får bättre byggkvalité, metallfäste istället för plast, snabbare fokusmotor och ett steg större bländaröppning. Rent bildkvalitémässigt så kanske det skiljer ytterst lite mellan dem.

När det gäller f/1.8-varianten så får du mycket för pengarna när man ser på bilderna. Men jag personligen rekommenderar att välja det objektiv som du har råd med. Har du råd med det dyrare, så givetvis föredras det då det är bättre rent prestandamässigt och till viss del till byggkvalité.

Begagnad marknaden är en tillgång här. Om du kan få tag i ett bra exemplar av f/1.4-varianten till halva nypriset så är det ju absolut värt att lägga de pengarna.
Svar från Anna-Lena Forsman 2010-12-10 18:10
Tack för ditt utförliga svar, Rei. Jo, jag tänker nog lite så också.. blev väldigt trött på den plastiga känslan 1,8:an och lockas av ett ännu mer ljusstarkt alternativ. Vi får se..det blir kanske en julklapp till mig själv:-) /Anna
Snyggt trixat. :-)) Är det en bild eller ett montage???
Svar från Anna-Lena Forsman 2010-12-10 19:10
Det är två sammanslagna bilder, sedan har jag lekt med opacitet, färger, ljus och struktur. Kul om du gillar mitt "trix":-) /Anna
Japp. Trixet gillas