Spridda bilder och tankar..ostrukturerade förstås!

Snälla ge mig ett bra råd!..

Vilken kameramodell ska jag satsa på efter den jag har nu,  Canon 1000 D?

Allt är en enda villervalla..Hur ska man kunna veta??

Och jag känner mig som den lilla vita insekten på den gigantiska blomman..:-)

Det jag vet är att jag vill kunna ta bilder i dåliga ljusförhållanden..

Jag kommer inte att filma med kameran.

Om du har ett bra förslag är jag tacksam om du skriver ett par rader.

 

 

 

Ha en underbar onsdag.

 

/Anna

Inlagt 2009-11-03 21:21 | Läst 1769 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jag håller med Leif, men mer specifikt skulle jag nog rikta in mig på 50D om du känner att du vill ta ytterligare ett steg i utvecklingen så att säga.

Alternativt har jag en mycket fin 40D till bra pris om du är intresserad :)
Svar från Anna-Lena Forsman 2009-11-03 22:12
Ok..tack..Ska undersöka 50D. Du får gärna skicka ett mail med info och pris på din 40 D:-) Tror inte att det är aktuellt med något byte ännu, men man vet ju inte:-) /Anna
Nikon D300 eller om du vill satsa, D700.
Kolla tester och jämförelser.
Vill du fortsätta med Canon så kom ju precis 7D som verkar vara fin.

...men med kombinationen [minstpengar/minst brus] så hamnar du lätt på en D300.
Svar från Anna-Lena Forsman 2009-11-03 22:13
Tack för tips och info..jag kollar vidare:-) /Anna
Vad är det du saknar i din 1000d? Besvarar du den frågan så blir det enklare att rekommendera någonting. Annars är min spontana rekommendation 5D mark II, eller bara 5D om du tycker prislappen är för saftig på mark II. Fullformats sensor anser iaf jag vara det viktigaste som saknas i 1000d.
Svar från Anna-Lena Forsman 2009-11-03 22:15
Jag skulle vilja kunna ta bilder i svagare ljus utan ett alltför kornigt resultat.Tack Viktor./ Anna
Gå till en affär som har fungerande kameror med laddade batterier. På den punkten brukar Mediamarkt vara bäst.
Känn på de som du är intresserad av, gå igenom menyer, knappar mm. Är den bekväm att hålla i? Lagom motstånd i avtryckaren? När du smidigt alla reglage som du använder? Känns de bra eller är de små, svåråtkomliga, tröga, ändrar sig bara du kommer emot?
Har du de reglage på huset som du vill ha där? På billiga kameror har du samma vred till tid och bländare. På M får du trycka in en knapp samtidigt, på dyrare har du två separata vred osv.
När du bestämt dig kan du köpa kameran i valfri affär, inte nödvändigtvis i den där du känt på den.
Svar från Anna-Lena Forsman 2009-11-04 06:49
Tack Johan för det rådet. Ja, när man väl bestämt sig ungefär för vad man vill ha då är det ett mycket bra råd. Tack att du tog dig tid!/Anna
Canon EOS 1000D är en bra kamera! Behåll den i minst ett par år till är mitt råd :) Eventuellt kan du köpa ett ljusstark objektiv till eller boka en resa till ett varmare land!
//Chasid
Svar från Anna-Lena Forsman 2009-11-04 06:52
:-) Tack för det! Bra idé att satsa på något bra objektiv stället så länge..Och varmt land va? menar du att jag inte har råd med båda??:-) Tack snälla för ett mycket vettigt råd! /Anna
Hej Anna! Jag tycker inte du ska byta kamera alls om du inte finner den du har dålig på något. Vad jag kan se så pysslar du lite med Macro, lite natur och fotografering av människor.

Två saker kan vara bra att känna till, ju större sensorer och fler pixlar man har dess mindre förlåtande är slutresultatet om du har halvbra gluggar. Jag har för ett år sedan skaffat en 5DMkII och har nu bytt i princip alla objektiv. Hade jag varit du så skulle jag börja med att skaffa mig ett par objektiv som levererar skarpa och kontrastrika bilder rakt igenom.

Vill du bara ha ett lite större hus och bättre skärm samt lite mer avancerad autofokus så är det nog 50D som ger mest för pengarna...

mvh Claes
Svar från Anna-Lena Forsman 2009-11-04 06:55
Tack snälla du för väldigt bra råd! Tror att det var precis vad jag behövde höra. Mycket vettigt att satsa på bra objektiv. Än en gång tack! /Anna
Vaddå, har din 1000D slutat fungera? Kan det vara så att du läst en tidning som gör reklam för saker? Jadå, jag retas med dig..

Det kanske är så att du inte riktigt vet vad du vill med ditt fotograferande och av den anledningen är villrådig. På din profilsida skriver du att "tiden står stilla" när du pysslar med fotografi och relaterat till det, du kanske skall prova analogt mörkrumspyssel?
Svar från Anna-Lena Forsman 2009-11-04 07:04
:-) Nej Marie den har inte slutat fungera och visst blir jag säkert påverkad av all reklam och dessutom min egen "prylglädje"
Jag har inte testat att fotografera analogt, så när som en rulle 120-film i en lådkamera. Men om jag börjar med det också kommer omgivningen att protestera tror jag. Man måste ju ha ett socialt liv också:-) Tack snälla att du tog dig tid och delade med dig av bra åsikter. /Anna