Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

2-31 Inspiration

JAg sitter och fixar till lite bilder jag tog i Rådhuset i tisdags. Det är framförallt dokumentära bilder av olika saker, men även några mer "konstnärliga". Sedan kikade jag lite på senaste blogginläggen strax innan denna bild dök upp på min skärm:


Denna version är lite beskuren eftersom jag hade fått med lite för mycket himmel.

Då jag kikade på bloggarna hade Lena uppdaterat sin blogg med en bild å bagagevagnar. Jag insåg att min bild ovan kanske skulle vinna på att få ett fotofilter i PS. Jag provade lite varianter men blev mest nöjd med denna:

Sedan hade Cilla  lagt upp en utmaning, den får jag fundera lite på om jag skall anta.

Inlagt 2008-08-07 21:23 | Läst 2742 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag tycker den översta är bäst den är inte bildbehandlad.Jag har inte riktigt lärt mig än att man gör bilder i datorn.Om några år så kallas man inte fotograf längre,utan bildbehandlare.
FH Kenneth
Svar från begust 2008-08-07 21:57
Tack Kennerth för din kommentar.
Jag gillar båda, på olika sätt. Om jag kommer att vara bildbehandlare eller fotograf i framtiden vet jag inte. En kollega kallar sig för bildmakare
Fortfarande är skapandet i sökaren det viktiga för mig, sedan försöker jag lära mig Photoshop för att förstärka bilderna då jag känner behov av det. Vanligen är jag ganska måttlig och justerar bara ljus, kontrast och vid behov färgerna så det bättre överenstämmer med min vision då jag tog bilden.
Sedan är det ibland kul att utmana sig själv och ta ut svängarna lite mer.
mvh
Bengt