dumbo
Aktiv medlem
Vad skiljer Sigma 30/1.4 mot Nikkor AF-S DX 18-105/3,5-5,6 G ED VR ?
Söker även ett 3 bens stativ med kulled och kolfiber samt kunna fästa kameran under om ni förstår pris mellan 1500-2200
Sigmat är ett fast objektiv (det går alltså inte att zooma) och den har mycket bättre ljusstyrka. Om det är bra eller dåliga egenskaper kan man ju tvista om såklart. Ljusstyrkan är förstås bra att ha, men ofta är en zoom flexiblare.
Att hitta ett stativ i kolfiber med huvud inom den prisramen du satt upp är nog svårt. Du kan nog hitta enbart stativ för de pengarna, men du får räkna med närmare en tusenlapp för ett vettigt huvud till det åxå.
Dessa stativ är bra och har rimliga priser, med reservation för att jag inte kollat priserna alldeles nyligen.
http://www.feisol.com/english/feisolen.htm
Kollar du ebay kan du säkert hitta andra. Vissa är bra och andra mindre bra. Svårt att veta i förväg.
För att reflektera över din ursprungliga fråga så hade jag valt 18-105:an av de objektiv du listar. 18-200:an är visserligen lite mer allround eftersom den erbjuder lite längre brännvidd, men samtidigt är den sämre rent optiskt (och ganska mycket dyrare), så där får man ju välja vilket som är viktigast.
Inom budgeten för 18-200:an, eftersom du kollar lite på den, har du ju även exempelvis Sigma 18-50/2.8 eller Tamron 17-50/2.8 som är ljusstarkare normalzoomar, men som har ännu lite kortare zoomomfång än 18-105:an. Med tanke på att du sa att du skulle fota middagar så kunde ett sådant vara värt att överväga.
55-200:an har för lång kortaste brännvidd för att vara ens i närheten av allround. Det är däremot en helt okej telezoom, för den som vill ha en sån och inte vill lägga så mycket pengar.