Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Varför har inte Sigma HSM för Minolta?

Produkter
(logga in för att koppla)
Minolta har väl AF-motorn i huset och inte i objektiven om jag fattat det rätt...vilket omöjliggör HSM.
 
Tackar!

Men frågan kvarstår ju egentligen, vad kan det finnas för skäl att Sigma säljer sitt 70-200/2.8 HSM till "alla" utom just Minolta?
 
Det har det inte till Pentax heller.

Det måste helt enkelt vara så att de inte kan konstruera det till Minolta/Pentax kameror så att det fungerar, annars skulle de helt säkert göra det.
 
Eller så har väl Sigma helt enkelt inte hunnit konstruera något än, Minoltas SSM är ju trots allt ganska nya. Jag väntar med spänning.
Men BH Photo i Usa säljer Minoltas SSM till fina priser, nästan samma pris som det vanliga 80-200 2.8 kostar här hemma.
 
När Sigma började med HSM fanns ingen SSM hos Minolta och nya husen som stöder dem fanns inte heller. Sigma får inga specifikationer utan de gör "reverse engineering". De måste således köpa in några SSM först och klura ut specifikationerna. Det kommer säkert HSM till Minolta senare i år eller nästa år.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.