Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Var hittar man rätt rumsbelysning

Produkter
(logga in för att koppla)
Har sett en del tips och info om att man ska ha speciella lysrör när man ska redigera bilder för att vara säker över att färgerna blir rätt. Givetvis efter att man har kalibrerat sin skärm. Ska nu köpa en kalibrator till min skärm och tänkte att det då är bäst att även fixa ny och bättre belysning. Har däremot inte hittat någon butik som säljer de här lysrören. Är det någon som vet en butik i centrala eller södra stockholm eller postorder som säljer rätt lysrör?

Vet någon om det finns lågenergilampor med vanlig lampsockel som ger rätt ljus?
 
Madeco säljer Just Normlicht lysrör. Dessa lysrör är mig veterligen de enda som uppfyller ISO standarden ISO 3664:2000.

Själv har jag beställt 18W 590 mm Just-rör från Madeco. Bra och pålitlig affär att ha att göra med och superbra rör. Dyra visserligen, men du blir nog inte besviken över resultatet. Räkna bara med, ifall du ska använda rören hemma i din digitala studio, att ljuset i rummet du använder dessa i kan i början upplevas som lite för "blått" för att vara "hemmaljus". Detta eftersom dessa rör har en mycket högre färgtemperatur än glödlamporna man normalt använder hemma.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.