Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Var finns din fotoblogg?

Produkter
(logga in för att koppla)
Hej,

Jag har precis satt upp en wordpress sida, med photum som tema och oqey som bildvisare. Målet är en enkel sida med fokus på bilder. Just nu är det bara cykelbilder där men det kommer annat efter hand. Nu ska jag bara försöka hitta ett wordpress plugin som låter mig automatiskt vidarebefodra bloginläggen till google+, och andra siter.

http://www.rikardlindby.com/

Snyggt Rikard! Du har gjort valet att bilderna får tala för sig själva. Och det tål dom verkligen!

På min sida har jag valt att göra typ två delar. En "bloggdel" där bilderna vävs in i texten och en "galleridel" där varje bild visas för sig.

På tal om plugin, vad tror du om denna?

http://www.wpmayor.com/plugin-reviews/auto-post-wordpress-google-plus/
 
Har min på http://www.aptass.com (sen 2005)

Men det känns lite som fotobloggens (pixelpost, wordpress etc) storhetstid är över.
Nu för tiden är det överlag mindre aktivitet och socialt utbyte på denna typ av sidor och fokus har istället hamnat 'snabbare' medium. Facebook likes och liknande. Man bör finnas eller publiceras på något större nätverk för att nå publiken. Är detta något bara jag upplever?

Jag upplever själv att återkopplingen är betydligt högre på exempelvis instagram.
Där finns jag här http://instagram.com/aptass och långt fler tittar på de bilder jag publicerar där än min ordinarie blogg, i alla fall upplevs det så på den återkoppling man får.
 
...
Men det känns lite som fotobloggens (pixelpost, wordpress etc) storhetstid är över.
Nu för tiden är det överlag mindre aktivitet och socialt utbyte på denna typ av sidor och fokus har istället hamnat 'snabbare' medium. Facebook likes och liknande. Man bör finnas eller publiceras på något större nätverk för att nå publiken. Är detta något bara jag upplever?
...

Personligen använder jag Facebook, Instagram och min blogg på helt olika sätt.
Min blogg, som jag postat här tidigare, använder jag främst för att visa bilder som jag tagit i mitt yrkesutövande:
http://sportskjutaren.blogspot.se/
Den riktar sig mest till dem som gillar att titta på sportbilder, och vill se lite andra bilder än de som brukar hamna i tidningarna.
Instagram (@sportskjutaren) använder jag på ett mer lekfullt sätt, inte minst för att "göra" bilder där teknisk perfektion är underordnat den rent lekfulla kreativiteten som jag alltför sällan kan använda mig av i jobbet.
Sedan så använder jag mig av Google+.
https://plus.google.com/u/0/113471443749631071989/
Där det finns en hel del riktigt duktiga fotografer att "cirkla", och som innebär mycket av inspiration.

Sist, men inte minst, så har jag precis lagt upp en ny projektsida/blogg som dels syftar till att praktiskt möjliggöra något som jag drömt om i flera år.
Samtidigt som tanken är att jag ska hjälpa andra som är intresserade av just att fotografera, med huvudsaklig inriktning mot sport.
http://ssax.photo-it.net
 
Har du ställt in klockan rätt på kameran? Datum i EXIF stämmer inte med datumen i bloggen ;)

Hehe, klockan stämmer:) Har inte varit stenhård med att bilden ska vara tagen på samma dag. Det har nog hänt att bilder från dagen innan fått tjänstegöra en del också.
Hade dock blandat ihop PM och AM tidigare vilket fick en del datumkonsekvenser.
 
My Photo Magazine

Min blog finns på blogger. Jag skriver om fotoplatser, kurser,böcker och seminarier, visar bilder och testar lite prylar. Senaste inlägget handlar om trådlös fjärrstyrning av kameror.
Bloggen hittar du på http://aperture-11.blogspot.se
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.