Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

val av telezoom till E-P2

Produkter
(logga in för att koppla)

mediabrus

Avslutat medlemskap
Jag kommer snart att uppgradera min Olympus E-P2 med ett telezoom och undrar vilket jag ska satsa på. De två som är aktuella är Olympus Zuiko 40-150/4-5,6 eller Panasonic Lumix 45-200/4-5,6. (för visst går det att använda Panasonic-objektiven till Olympus-kameran?) Som det är nu har jag bara Olympus 17mm-pannkaka.

Olympus: http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=60D
Panasonic: http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=60D

och en jämförelse: http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=60D


Fördelar/nackdelar med de olika objektiven?

Jag vill ha ett objektiv där jag kan ta bra, skarpa ansiktsporträtt samtidigt som jag vill kunna komma hyffsat nära. Jag är dock inte intresserad av sportfoton och liknande. (håll debatten om fullformat vs. micro 4/3 utanför, tack)

När jag ändå är igång och hör mig för så undrar jag hur Panasonic Lumix 20mm-pannkaka är. Funderar på att komplettera 17mm-pannkakan, som jag tycker ger en ganska mjuk skärpa. Detta ligger dock en bit in i framtiden.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.