Install the app
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Du använder en lite för gammal webbläsare.
Vad är detta för fisk?
- Trådstartare Kega
- Start datum
GamleTrashberg
Aktiv medlem
Det där verkar vara en "Fugu" alltså en blåsfisk, sån som japanerna anser som en delikatess, men vars gift kan döda 30 vuxna. Bara specialtränade kockar får tillaga dem.
http://www.tokyocube.com/lifestyle....=cuisines&article=The deadly delights of Fugu
http://www.tokyocube.com/lifestyle....=cuisines&article=The deadly delights of Fugu
tannler
Aktiv medlem
Giftet i en fugu sitter i rom, blod, lever och andra inälvor, och det räcker med en dos på mindre än 0,1 gram för att ta livet av en människa på mindre än 20 minuter. Den stickande känslan i munnen är det första tecknet på förgiftning. Giftet som fisken producerar heter tetrodotoxin, en av världens kraftigaste icke-proteinbaserade gifter. Sedan 1958 krävs det 2-3 års lärlingsskap, följt av ett examensprov, för att få arbeta som fugukock åt allmänheten. Provet innehåller även teoretiska delar, som identifikation av fiskarter.
För att minska dödligheten bland japaner, sköter staliga kontrollanter den första styckningen av fisken och borttagningen av de direkt dödliga organen, Detta görs redan i grossistleden. Majoriteten av dödsfallen inträffar hos privata fiskare som inte skurit bort tillräckligt av den stödjevävnad om omger de dödliga organen och/eller inte tagit bort blodet tillräckligt noggrannt.
En fugu-rätt på en restaurang får sägas vara i det närmaste helt ofarlig och anses som en delikatess i Japan, trots att köttet ibland beskrivits som smaklöst och tråkigt, men svagt giftigt? Näh. De två gånger jag ätit fugu på delikatess- krogar avsedda för högre japanska tjänstemän och deras gäster, frågade man mycket artigt om jag ville prova. Deras kockar sades vara mycket skickliga och att läpparna kanske skulle kunna domna, men inget mer.
Upplevelsen? Dåligt tillagad sjurygg - och visst killade det svagt i läpparna, men ingen stickande känsla. Det var så trist mat att jag förmodligen kommer att avböja nästa erbjudande.
För att minska dödligheten bland japaner, sköter staliga kontrollanter den första styckningen av fisken och borttagningen av de direkt dödliga organen, Detta görs redan i grossistleden. Majoriteten av dödsfallen inträffar hos privata fiskare som inte skurit bort tillräckligt av den stödjevävnad om omger de dödliga organen och/eller inte tagit bort blodet tillräckligt noggrannt.
En fugu-rätt på en restaurang får sägas vara i det närmaste helt ofarlig och anses som en delikatess i Japan, trots att köttet ibland beskrivits som smaklöst och tråkigt, men svagt giftigt? Näh. De två gånger jag ätit fugu på delikatess- krogar avsedda för högre japanska tjänstemän och deras gäster, frågade man mycket artigt om jag ville prova. Deras kockar sades vara mycket skickliga och att läpparna kanske skulle kunna domna, men inget mer.
Upplevelsen? Dåligt tillagad sjurygg - och visst killade det svagt i läpparna, men ingen stickande känsla. Det var så trist mat att jag förmodligen kommer att avböja nästa erbjudande.
Similar threads
- Svar
- 283
- Visningar
- 47 K