Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Tips på bra grön bakgrund?

Produkter
(logga in för att koppla)
Okej, tack för länken.

Är det ett bra pris? Finns det fler ställen att köpa den här typen av utrustning på eller är det bara de som har?
 
Främst för att den verkar så lätt att transportera men även för att den ser så fin och slät ut. Tyger och papper och liknande antar jag att man behöver byta ut efter ett tag då det är naturligt att dessa slits ut? Frågan är ju om de här stannar lika fina som de är i filmerna eller om de också börjar bli sämre efter ett tag. Ett plus är ju att de har en blå sida också som man kan använda om det är mycket grönt i motivet.

Kikade på TubeTape men verkar som att billigaste frakten ligger på 103 dollar så över 200 dollar totalt utan eventuell tull och liknande inräknat.

Frågan är om det är någon större kvalitetsskillnad mellan den TubeTape säljer och den på Kaffebrus. Om man har tur kanske de är exakt likadana? Det värsta vore om man fick hem något i stil med den som visas i slutet av den här filmen: http://www.youtube.com/watch?v=7GnQ5QM43fg
 
Någon som vet om en sådan här portabel green screen/blue screen skulle kunna gå att använda som bakgrund till produktbilder? Att man exempelvis lägger den ned platt på ett bord och lägger produkten på den? Finns det risk att materialet förstörs av det tror ni eller ska det gå bra även om det är lite tyngre saker? Hur känsliga kan de vara för smuts?

Hade varit underbart om man kunnat använda den till det också.
 
Risken är stor för färgspill, vilket kan vara svårt att få bort. Dessutom om du har reflekterande ytor på produkten kommer allt grönt från bakgrunden dessutom spegla sig i den.

För produktfoto är det inte alls bra tänker jag om du inte har den som normal bakgrund, och belyser den separat för att slippa färgspillet.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.