Annons

Studioutrustning (bakgrunder, belysning osv)

Produkter
(logga in för att koppla)
I stället för fond

Jag brukar använda vanliga lakan i bakgrunden, men det går ju även att köpa metervara om man vill slippa lägga omlott.
Vanlig enfärgad bommulsväv brukar finnas från cirka 20 kronor per meter om man letar efter billigt tyg, och då är den oftast 150 cm bred.

IKEA vet jag hade tyg som var 280 brett och lite flammigt, det hette Natalia och fanns iaf för några år sedan, köpte då ett blåflammigt att sätta på baksidan av en bokhylla, men det var betydligt grövre och dyrare än vanlig bommulsväv!
Annars finns det ju också lakan till dubbelsäng, ifall man vill ha mer bredd.

I min första lägenhet satte jag förresten upp en rulle golvpapp på väggen, ganska smal rulle för den gick att trä upp på ett kvastskaft (120 cm eller något, kanske 140? Men det var många meter billig, lite flammig gråbrun papp och den kostade inte många kronor att köpa i färgaffären! Användbar till mycket, har rivit av och tecknat kroki, slagit in paket, täckt golv före målning mm med den... :)

Lycka till! :)
 
Apropå paraplyer:

Borde det inte fungera med vanliga 50-kronors paraplyer som man målar med sprayfärg inuti? Matt silver eller guldfärg på sprayburk måste väl fungera? Fast den kanske flagar efter några ihopfällningar, men då kan manju spraya på ny färg. Borde gå att göra ganska många gånger innan man är uppe i de där tusen kronorna.

Mina blixtar har hål där man ska trä in paraplyerna, jag tänkte faktiskt kapa de vanliga paraplyerna så passar säkert även de i dessa hål... (jag har kommit över mycket gamla courtenayblixtar billigt, men saknar ännu glödlampor till inställningsljuset, har startat en tråd om detta: http://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?s=&threadid=7001 )

Annars kan man använda reflexskärmar av frigolit, eller kartong, och vill man ändra färgen - fram med sprayburken igen... Kanske guld på ena sidan och silver på den andra? Sprayfärg brukar bli lagom matt, var bara försiktig om du målar på frigolit, en del färger kan lösa upp frigoliten!

Finns ju också silver - och guldtyger nu för tiden, kan man ju också köpa om man vill och hänga upp som reflexskärmar...

Lycka till igen! :)
 
Tack Elenor! Var och köpte ett dubbellakan idag, 240x280 (eller nåt liknande) för 120 kr, ganska bra!

Jag tänkte samma sak som du ang. paraplyerna. Tänkte testa mig fram lite...

Hehe, tänk vad man kan ändra sig. I början av ämnet ville jag inte ha en enda pryl hemmagjort men nu ser det ut som jag ändå står här med en massa kompromisser... Jaja, jag överlever väl!
 
Läste en artickel om lite gör det själv kanske det finns nån idé där titta på
www.kulturpool.se/hansson/tips/index.htm

Jag söker själv bra proffsiga gör det själv lösningar dock har jag uteslutit allt för "billiga varianter" - vill inte slösa tid och film i onödan.

Kanske lite billigt draperityg i någon butik kan duga samt målar färg är billigt.
 
Jag tog och köpte ett vanligt paraply, klistrade fast reflextyg på insidan och kapade bort handtaget, det funkar alldeles utmärkt.. kanske lite B, men mycket billigare :)
 
Och jag...

...bygger nu om mina gamla blixtar till vanlig lampfattning, de lampor jag fick tag på med rätt fattning passade inte! Nådde inte över kanten sas. :(

Var på studiokursen i Jkp häromveckan och frågade hela tiden "hur löser jag det hemma utan de här grejorna?" Tror försäljaren blev lite trött på det till slut, men jag har INTE pengar till allt! Ska bli kul att se om jag får igång blixtarna och kan testa alla idéer härifrån?

Appropå ett av mina tidigare förslag: Diaduk rekommenderas mer som reflexkärm, slår man blixtarna/lamporna i den sprids ljuset väldigt mycket om oöverskådligt och blir svårt att kontrollera och styra.

Tänkte jaga vita paraplyer att dämpa lite med i stället så får vi se hur det fungerar.

Sköt om er! Kramar / Ellen
 
Det är många idéer om olika ljussättningar, blixtar mm här. Kör man med flera blixtar (eller en studiblixt) får man problem med att få rätt exponering om man inte har en ljusmätare som klarar blixtljus. Alternativet till detta är att man kör en diarulle och testar sig fram med olika bländare. Man får då vara noga med att märka upp var blixtar och modell ska stå. Det kan ha sina nackdelar med den varianten så ljusmätare är att föredra.

Har sett många bilder här på Fotosidan som är tagna med halogenlampor. Det finns en del nackdelar med det. -Det blir väldigt varmt, Det blir ofta ett för hårt ljus (om man inte kör indirekt) samt att pupillerna blir ofta mycket små (pga det starka ljuset) vilket inte ser så bra ut.
 
Procenter och Madeco i Sthlm säljer begagnat samt tidningen Foto har massor av annonser privat och återförsäljare som har beggat!
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.