webb
Aktiv medlem
Jag skulle uppskatta att få höra lite synpunkter och åsikter om detta med var och hur man lägger vilket skärpedjup i sina bilder. Min undran kommer sig av att jag sett massor av otroligt vackra bilder här på fotosidan.se, företrädesvis på små djur, där skärpedjupet är extremt kort. Varför gör ni så?
Egna funderingar (betänk att jag är nybörjare) har varit att man vill uppnå en viss effekt, eller att detta var vad som gick att åstadkomma utifrån givna förutsättningar. Nu tycker jag mig dock märka att det som får bäst kritik är när bara en viss del (oftast ögat på djuret) har skärpa och resten är oskarpt?
Personligen tycker jag att många bilder hade vunnit på att öka skärpedjupet så hela individen haft full skärpa. Smaken är ju som baken förstås ;-)
Hur resonerar du?
/webb
Egna funderingar (betänk att jag är nybörjare) har varit att man vill uppnå en viss effekt, eller att detta var vad som gick att åstadkomma utifrån givna förutsättningar. Nu tycker jag mig dock märka att det som får bäst kritik är när bara en viss del (oftast ögat på djuret) har skärpa och resten är oskarpt?
Personligen tycker jag att många bilder hade vunnit på att öka skärpedjupet så hela individen haft full skärpa. Smaken är ju som baken förstås ;-)
Hur resonerar du?
/webb