Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Revade dior från Fuji Ånge igen!!!!!!!!!!!

Produkter
(logga in för att koppla)
Proffskopia

Har använt Proffskopia ganska många gånger och aldrig haft några problem med repor. Pratade med dem på Fotomässan och killen lät meddela att de doppar filmerna snarare än att dra fram dem på valsar och annat. Känns lite tidsödande men det kanske finns lite substans i det?!
 
Pratade med kvallitétsavdelningen på Ånge och fick bra mottagende. Två filmer per revad film i kompensation samt ett par extra framkallningspåsar. Fick veta att för att vara riktigt säker att inte få revor skall man märka påsarna KLIPPES EJ. Då används en annan metod för framkallning. Man får lappar att klistra på påsarna för detta.
 
Lustigt, sedan jag bytte till Fujis filmer när Velvian introducerades på marknaden har jag alltid använt Ånge-labbet. Av tusentals framkallade rullar har jag fått en rulle förstörd, vilket säkert kan hända på vilket labb som helst. Fick då 10 rullar film i ersättning. Kör endast framkallning E-6-process UTAN inramning. Upplever inte den problematik som beskrivs här.

Mvh/Erik
 
perbrev skrev:
Fick veta att för att vara riktigt säker att inte få revor skall man märka påsarna KLIPPES EJ. Då används en annan metod för framkallning. Man får lappar att klistra på påsarna för detta.

Oh my god!

Så för att vara säker att inte få revor så ska man tala om det för labbet?? Skulle det inte vara ide att de såg över sina rutiner. Många har ju tidigare vittnat om att Fuji varit helt oförstående men nu börjar det ju lysa genom att de är medveten om problemet men inte gör något åt det...

Vilka nötter!!!

/Svante
 
Ånge-labbet har haft problem i många år. Jag jobbade förut i en fotobutik som hade mycket kontakt med det labbet och det var ofta klagomål mot dem. Repade filmer och sena leveranser var allför vanliga. De verkade inte vara intresserade av att ta tag i problemen trots upprepade klagomål.
Jag skulle aldrig skicka mina bilder till det labbet.
 
Ringde precis till Fuji i Ånge och frågade om deras problem med E6. Kvinnan i kundtjänsten sa att de hade bytt ut den maskin i monteringen som orsakat reporna. Hon fortsatte vidare med att påstå att det aldrig varit problem med repor på omonterade diaremsor! [ni som haft problem måste bara ha inbillat er]

Jag skickade i alla fall en länk till den här tråden till Fujicolors kundtjänst. Vi får se om det händer något.
 
Jag har fått många repade diafilmer från Ånge genom åren. Efter att vid ett par tillfällen ha fått med ett följebrev där de bett mig kontrollera kameran har jag trott att det var min kamera det var fel på. Efter ha läst denna tråd kollade jag igenom mina diabilder och kunde konstatera att det bara var de ramade bilderna som var repade.
Nu är problemet löst eftersom jag skaffat en dslr.
 
Kanske onödigt att berätta ytterligare då de flesta har samma historia.. Jag bytte lab från Ånge till Proffskopia och lokala Proprint för ett par år sedan eftersom jag upprepade gånger fick repor över filmen och även felklippta filmer där flera rutor klippts på mitten. I kontakten med kundtjänst fick jag reda på att det var kamerans fel för att det var smuts i den och att den drog fram filmen ojämt.
Efter labbyte funkar det fint trots kamerans brister :)

mvh
Johan
 
Vill bara meddela att jag fått min första OKLIPPTA film från Ånge. Den hade en längsgående REVA över hela filmen. Helt otroligt!
Tydligen inte monteringen det är fel på. Måste vara när de drar ut filmen ur kassetten.

Nu byter jag labb.

Per
 
Från början skickade jag mina filmer till fujis lab i Ånge, och fick ofta tillbaka repade filmer trots att dom inte ramades, så att säga att det är ramningsmaskinens fel stämmer inte. Ibland fick även jag en lapp medskickad om att kontrollera kameran eftersom den skulle ha repat filmen vilket inte stämde. Dessutom har jag även fått ett antal filmer klippta mitt i bilderna. Efter att ha ofta ha drabbats av detta under ett par års tid bytte jag lab till proffskopia för ca 4 år sedan, och har sedan dess sluppit alla sådana problem. Efter att ha upplevt detta så jag varnat alla kompisar, och andra som frågat, och sagt till dom att inte skicka sina filmer till fuji i Ånge.
 
Det kanske är som jag skrev tidigare att de använder filmutdragare och sedan drar filmen ut ur kassetten ,, det är INte alltid så bra SPEC,, när det skall gå fort (lätt att skada "kassettmunnen").

Minst sagt dåligt att de inte tar mer ansvar;(

En intressant fråga är ju hur många av reporna som är orsakade av microskopiska saker som sitter i borstarna på filmkassetten! Det är ju inget som labbet kan klandras för men som ser exakt ut som andra repor.

Mvh Niclas,
 
Niclasfoto skrev:
Det kanske är som jag skrev tidigare att de använder filmutdragare och sedan drar filmen ut ur kassetten ,, det är INte alltid så bra SPEC,, när det skall gå fort (lätt att skada "kassettmunnen")

Det är väl inte omöjligt att det kan vara så i en del fall, men jag för min del har hela tiden haft mina kameror programerade så att filmändan lämnas utanför kasetten.
 
Har just skickat in en Velvia 50 för framkallning och ramning, till Ånge. Håll tummarna...
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.