Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Problem med Panasonics 14-42mm pannkakszoom?

Produkter
(logga in för att koppla)

Merlin

Aktiv medlem
Hej, har en gammal Lumix GF1 liggande som jag tänkte köpa en smidig zoom till. Både Panasonic och Olympus har ju varsin 14-42mm pannkaka. Läste dock på Amazon att många haft problem med bildstabiliseringen i Panasonics version.
(http://www.amazon.com/Panasonic-14-...UTF8&showViewpoints=1&sortBy=byRankDescending)

Detta har även verifierats av dpreview. (http://www.dpreview.com/reviews/panasonicdmcgx1/16).

Bilderna blir helt enkelt suddiga vid vissa slutartider. Problemen verkar röra de äldre Lumix modellerna (dit ju GF1:an tillhör). Recensionerna är dock från 2012 kanske har det kommit en nyare variant av zoomen där problemen åtgärdats?

Någon som känner igen problemen, eller vet om dom åtgärdats? Skulle gärna vilja ha Panasonic då GF1 inte har inbyggd bildstabilisering.
 
Svarar mig själv här.

Fick följande svar från Mats Ylinikka på Cyberphoto:

"Vi har bara haft 1st reklamation på det objektiv angående detta, och det var 2012, så det är allra mest troligt inget som förekommer idag. Förmodligen åtgärdat med ny firmware bara, det är sällan nödvändigt med ny objektiv-version för sådana problem."
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.