Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Passande optik till Leicaflex SL

Produkter
(logga in för att koppla)

Tobiac

Ny medlem
Hej!
Vad för fattning är det på Leicaflex sl? Fungerar alla leica linser med beteckning r? Finns det andra än leicas egna som är något att satsa på och är kompatibla. Från en glad men intresserad nybörjare på analog systemkamera fotografering.
 
Alla R-optik passar. Det finna några objektiv där ljusmätningen inte fungerar med SL-modellerna. Då brukar det stå R-only ingraverat har jag för mig.

Det finns gott om billig Leica R-optik ute. Så passa på att fynda och pruta hårt. Leica R är stendött förutom några objektiv som är populära på Canon Eos-hus, exempelvia nya 19/2,8

/M
 
Tack för snabbt och intressant svar! Tolkar det som att det bara är leicas r-optik som passar.
Har du några tips på var det finns ute r-optik? På exempelvis blocket verkar det inte finnas ute speciellt mycket.
 
Det finns inte mycket annat än Leica original. Och med tanke på att Leica är bland de bästa på objektiv så ska du ju passa på när det finns billig kvalitetsoptik till salu.

Angineux gjorde en 28-70/2,6 eller liknande på 80-90-talet. Men det är rätt ont om billiga piratobjektiv. Leicafotograferna brukar inte titta på priset...

50/2
28/2,8
35/2
35/2,8
90/2,8
90/2
180/2,8
21/4

Är vanliga gluggar som man ser beggade. I butik kostar de fortfarande lite, men även där är det nog stor prutmån.

Schönherrs i Stockholm är väl inte billigast direkt, men de har lite iaf:
http://www.schoenherrsfoto.se/swe/index.html
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.