Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

någon som har erfarenhet av Canons nya " värsting " EOS 1D Mark III?

Produkter
(logga in för att koppla)

snabb kamera

Aktiv medlem
Hej, Canon EOS 1D Mark III fotografer!

Är sugen på att eventuellt köpa Canons nya värstingkamera EOS 1D Mark III. Någon som äger denna kamera och kan berätta lite mer om den?

Har själv mest fastnat för den för dess överlägsna hastighet ( 10 bps ), bildbufferten på 110 bilder i följd som mest och det breda ISO-omfånget.

Men, nu är frågan, hur blir bilderna med denna kamera? Den har visserligen 10 miljoner pixel i sensorn men jag har hört vissa Canon 1D användare som klagat på viss bakgrundsbrus i bilderna på höga ISO:n ( och främst de som då har den första 1D:an från 2001 ).

Någon som äger kameran och kan bekräfta att detta problem är borta idag?

Tack på förhand, med vänlig hälsning, Tony!
 
Har du sett mega tråden som finns om MarkIII?
Där hittar du många användar komentarer och bildtester
/Mats
 
snabb kamera skrev:
.......har hört vissa Canon 1D användare som klagat på viss bakgrundsbrus i bilderna på höga ISO:n ( och främst de som då har den första 1D:an från 2001 ).

1D "MkI" använde en CCD sensor som iofs är bra på färgdynamik men har förhålandevis högt brus.
På MkII infördes CMOS sensor som ger mkt lågt brus. Denna sensorteknolgi (CMOS) är Canons specialitet och ger överlägset bäst brusegenskaper. Otaliga tester visar att Canon CMOS sensor ger minst ett helt steg bättre brusbild, dvs CMOS sensorn ger lika brus på 800 ASA som en CCD sensor på 400.

Annars är faktiskt den gamla 1D en riktigt trevlig kamera för rimliga pengar för den som behöver snabbheten, 8 bps, snabb AF med 45 punkter. Men inte är den som MkII och nyare i bildkvalitet..
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.