Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Märkta objektivlock - superbra idé eller bara onödigt

Produkter
(logga in för att koppla)
Som mobiltelefoner. Exempelvis.
För trettio år sedan var det inte många som behövde det. Nu är det omöjligt att vara utan.

Det är nog svårt att vara helt utan men det innebär inte att man inte skulke kunna skära ner telefontiden drastiskt. Sedan gar ju varenda tekefon jdag telefonsvarare så varför svara jämt direkt när det ringer? Att skita i det ökar sinnesfriden påtagligt.
 
Var locken märkta och om inte - hade det gjort någon skillnad? Eller har det på något annat sätt med ämnet att göra?

Nja... det var väl inte långsökt, inbyggda lock, tappas aldrig, behöver aldrig märkas, finns alltid med, tips till tillverkare kanske, problem har tagits upp med samma objektivväskor till olika objektiv, med förslag om att Canon kunde ha märkning på väskorna som standard. inom kikarvärlden så har somliga tillverkare löst aldrig tappa bort skyddslock på annat sätt., alla kanske inte vill ha syltetiketter på locken. Bakre objektivlock handlar det väl inte enbart om eller vad jag förstår. Främre lock kan ju ha olika diameter som förklarats och ställer till det, bakre lock borde nog inte ingå i problemet av förklarliga skäl om man nu inte har flera olika kameramärken som används om vart annat.
 
Senast ändrad:
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.