Annons

köldkänslig 20D, usch

Produkter
(logga in för att koppla)
andreasc89 skrev:
Blir nog svårt att klaga, i instruktionsboken till 20D (och antagligen de flesta andra digitalkameror) står det att de bara klarar 0º./A\

Även analoga kameror har ofta såna begränsningar i instruktionsboken (0 grader), har varit så sedan elektronikens intåg...

Dom klarar dock i princip alltid (av förklarliga skäl) lägre temperaturer. En 80-talskamera som inte grejade -10 fixades på garanti (jag har varit med om det).

Hur dom behandlar DSLR-kameror i detta fall var en annan sak...

En fråga: Hur får man fram tecknet för grader på tangentbordet på PC:n???
 
På PC skriver du det med att hålla in Alt och skriva siffrorna 0186 på det numreriska tangentbordet.

Som sagt, nog ska han kontakta supporten alltid, felet han har låter lite skumt.
 
Damocles skrev:
På PC skriver du det med att hålla in Alt och skriva siffrorna 0186 på det numreriska tangentbordet.

Tackar, nu ska jag bara försöka komma ihåg det också...

Damocles skrev:
Som sagt, nog ska han kontakta supporten alltid, felet han har låter lite skumt.

Självfallet så ska problemet reklameras, jag skulle aldrig ge mig i en sådan fråga & det skulle förvåna mig storligen om Canon sätter sig på tvären.
 
varma batterier

verkar som om canon rekomenderar att man har batterierna i fickan om det är kallt, annars kan man ju ha hela kameran innanför jackan och ta fram den precis när man ska ta kortet. se länk
http://www.canon.ca/product_reg.asp...ew_search=1&p_search_type=dflt&p_sort_by=dflt

att det ska behöva vara så krångligt, min gamla canon eos 600 fungerade utmärkt ner till -30,35 grader. Objektiven gick lite trögt bara att zooma, men annars gick det finfint.
 
Min gamla EOS 10 (den utan D) var inte helt pålitlig i -10 & kallare, då fick man göra som du säger & värma den innanför jackan. Batteriet tappade helt enkelt för mycket kräm av kylan...
 
håll er i styr

Hej grabbar och tjejer. Nu brakar det åsta, som min gamla far brukar säga.
Mitt problem ( det var jag som började tråden) är INTE batterirelaterat.Ni får inte tappa den, tråden alltså, då blir det ny diskussion.
PÅ något sätt tappar D20 kontakten med objektivet och på displayen står det err 1. Det betyder just att kamera och objektiv har kommunikationsproblem.
Min 10D och före det D30 och D60 fungerade klanderfritt i sträng kyla; bättre än mina manuella OM 1 or.
Är det någon annan därute som upplever problem med err 1 i kyla med 20D?PS: Just nu befinner jag mig i mellanöstern och här surrar den på förnämlgt, men när jag kommer hem skall dom få sig.
 
Jag körde min 20D i -17 grader med ett Sigma 70-200/2,8 och ett Canon 17-40/4L.

Jag skulle ha fått spader om den la av då, grejjerna ska funka i det klimat produkten säljes i annars tycker jag att det skall framgå tydligt.
 
Tackar, nu ska jag bara försöka komma ihåg det också...
Under tillbehör-Systemverktyg i startmenyn i windows har du ett litet program som heter caracter map(vet inte vad det heter på svenska) där du kan slå upp alla koder i teckentabellen, eller kopiera ut enskilda tecken.

Hej grabbar och tjejer. Nu brakar det åsta, som min gamla far brukar säga.
Mitt problem ( det var jag som började tråden) är INTE batterirelaterat.
Jag vet ;)

Peter Werner (Damocles) skrev: Men det låter ju dock inte som det är batterierna som det är fel på. Inte i ursprungsfrågan iaf.
 
Diskussionen beträffande kamerors förmåga att klara låga temperaturer tycks fortsätta i all oändlighet.

Rent tekniskt är kameran ett mätinstrument så det finns säkert fler parametrar än själva "klicket" som avgör om kameran fungerar som den ska vid låga temperaturer.

Om nu tillverkarna har angivit ett användningstemperaturområde på 0-40 grader celcius och kamerorna tycks fungera på de mest varierande sätt inom ett mycket vidare område drar jag följande slutsats.

Högintegrerad elektronik som används i kameror och mobiltelefoner är sällan eller aldrig MIL-specad. när det gäller temperatur.

Varför!!??

Det går att få multimetrar från Metrix och Fluke med funktionsområde från -30 grader celcius.

Laptop datorer finns med MIL-spec.


Finns det ingen produktspecialist här på sidan som kan svara på frågan:

Varför är just kameror av all fältelektronik så "fegspecad".....vad är problemet??
 
Jag skulle gissa på det faktumet att det trots allt kostar en del, och en kamera är troligen mer utsatt än utrustning såsom en laptop när det kommer till kondens.

Fluke å andra sidan är bra, men vad kostar dom. Oftast en hel del om man tänker på deras stöt/fukt/kyl-tåliga multimetrar, etc.

Hur många vandrar mellan olika temperaturzoner utan att ha en laptop genom en väska, hur många skulle göra det hej vilt och få massor av problem med kondens om en kamera var specad från -30ºC.

Troligen är det svårt att få batterierna att fungera korrekt och konsekvent utan att priset drivs upp rätt hårt. Kollar man vad piratbatterier kostar orginal idag, och sedan lägger du på specar för -30, så lär batterierna nog inte sälja för fem öre.

De sitter såpass utsatt som dom trots allt gör på en kamera.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.