Hur mycket "färginformation" du kan få vid infraröda bilder beror väldigt mycket på dels hur sensorn reagerar på IR-strålning, men också på hur lågpassfiltret som sitter precis innan sensorn filtrerar bort våglängderna.
Vill man behålla någon form av färginformation i sina bilder så brukar man oftast välja ett filter som släpper genom ljus med våglängd från 650 nm.
Har man däremot en kamera med väldigt dåligt lågpassfilter, alternativt plockat bort lågpassfiltret, så får man ungefär samma effekt med filter som släpper genom ljus med våglängd från 720 nm.
Värt att notera är också att den "färginformation" man får inte har med de färger ögat ser att göra utan det är skillnaderna hos objekten man fotograferar i hur mycket de reflekterar olika våglängder mellan ~650 till ~800 nm. Därefter blir sensorerna ganska linjära och man tappar denna effekt, precis som du nu märker med ditt filter.
En annan tips är att när du är ute när solen skiner, går ut på en riktigt grön gräsmatta, tar en bild rakt ner på den där det bara är grönt, och sen använder den tagna bilden för att ställa vitbalansen i kameran. Detta kommer göra att allt som reflekterar mycket IR strålning, så som gröna blad på växter, kommer bli vita på bilderna. När du sen är vid datorn, byter röd kanal mot blå för att få blå himmel med mera, så kan du få färgmässiga resultat liknande denna:
http://www.fotosidan.se/gallery/viewlarge.htm?ID=2332968&target=_blank