Annons

Importerar inte alla filer till Elements 7 och 8

Produkter
(logga in för att koppla)

Staffand

Aktiv medlem
Vi har sedan några år Elements 7 som vi hittills bara använt till redigering. Nu ska vi gå över till att även sortera bilderna i Elements, men har lite problem. Jag har Windows 7 (64 bit). När vi importerar filer kommer inte alla med. Flyttar vi bilderna med hjälp av Elements är det inte alltid det flyttas i katalogen, bara på hårddisken. Även om vi ställt in på att bevaka mappen som vi kopierar till så dyker de sällan upp. Till och med att importera den mappen brukar inte fungera. Antingen står det att det inte importeras på grund av att Elements inte stöttar filformatet, eller på grund av att bilderna redan finns. När man får upp en ruta där det står att den importerar och hur många bilder som importeras stämmer antalet ofta med det antalet som det ska vara, men när man sedan vill se på bilderna syns bara en del av dem. Vi har inte hittat något system i vilka bilder som importeras, varken filnamn, format eller när det har ändrats.
Vi har som sagt Elements 7, vi har testat att avinstallera, skapa ny katalog och ladda hem en testversion av 8 utan att det fungerat. Så har vi naturligtvis också läst i hjälpavsnittet.
Vi har funderat på att testa Lightroom några dagar för att se om det fungerar där och att om vi blir 3500 kronor fattigare så löser sig problemet. Vi gör inte detta eftersom detta borde fungera i den billigare versionen och vi vill inte se alla möjligheter som finns i dyra programmen ;)
 
Problemet löst

Då har jag hittat lösningen. Om någon annan har samma problem så beror det på att PS utgår från att alla bilder ska kunna vara i samma mapp. Detta medför att bilder inte kan ha samma namn i samma katalog.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.