Annons

Hur ska jag göra med bildern

Produkter
(logga in för att koppla)

Santa771

Aktiv medlem
Hej är helt ny på detta med digitalfoto. Har aldrig suttit med photoshop innan så det är svårt tycker jag att gå ifrån vanligt mörkrum till photoshop man vet licksom inte hur man ska fixa till bildern på datorn som man gjorde i mörkrummet licksom. frågan jag har är om denna bildern jag länkar till http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/1178658.htm?set=lp
Hur ska jag göra för att få lite mer svung och täkning i huden så det blir lite intresantare? Vad använder ni för värktyg till det? Jätte tacksam för svar är helt ny på detta
 
Om du menar kontrast: testa att klicka Ctrl+L (äpple+L) och dra lite i de olika reglagen så ska du se att det blir "schvung" eller konstrast. Många av begreppen du kan från mörkrummet finns i PS (hög- o lågdagrar osv) så helt borta borde du inte känna dig i menyerna.

Utan att bli alltför petig så finns det ju en manual man får med i Photoshop och nätet är fullt av olika guider och tutorials man kan lära sig från.

http://www.moderskeppet.se/photoshop/index.php
http://www.sketchpad.net/photoshp.htm
http://www.photoshopsupport.com/tutorials.html

Det går oftast bra med Elements om det är det du har.
 
Jag har gjort två saker bara. Vill bara börja med att säga att det var en mycket trevlig och personlig bild, fin harmoni i bilden.

Jag har också beskurit bilden till kvadratiskt format och även gjort den svartvit. Inte för att ändringarna blir bättre utan bara av den enkla anledningen att i kvadratiskt format får man plats med mer av bilden o forumstråden och svartvitt för att det uppstod en svag "regnbågseffekt" i hennes panna...(?) vilket försvinner vid svartvitt...

har alltså inget med att jag försökt ändra din ursprungsbild, ansåg bara att det framgick tydlgiare vad jag gjort med dessa ändringar.

Det jag gjort med bilden i övrigt är:

1 Ändrat i kurvorna, gjort en sk S-kurva

Bild -> justeringar -> kurvor

2 jag gjorde ögonen lite ljusare med hjälpa av justeringsager. detta för att få fram lite mer "krispighet" i hennes ögon.
 

Bilagor

  • 1.jpg
    1.jpg
    71.7 KB · Visningar: 261
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.