Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Hur har dom fått till den här bilden?

Produkter
(logga in för att koppla)
Din känsla är nog rätt, men dina slutsatser torde vara fel.

Tror inte det är mer komplicerat än att fotografen haft en av de senare kameramodellerna som tål hög ISO, och kombinerat det med lång slutartid samt en vanlig blixt, typ EZ 580 II om det handlar om Canon.
Blixten kan ju vara utlöst trådlöst och utan att sitta på kameran, men jag har svårt att tro att fotografen har haft flera blixtar igång.
 
Ser ut som en helt vanlig exponering, ingen blixt. Speciellt lång slutartid tror jag inte heller att det är.
 
Jag tror inte att själva bilden är tagen med någon markvärdigare teknik.
Jag kan hålla med om att ljuset från lamporna inte känns helt konsekvent med resten av bildens ljus men det är inte svårt att få till den effekten med lite efter-exponering i ps.
 
Mitt stalltips.
Lite längre slutartid, riktad extern blixt m kabel (på andra ridån,)mot golvet, eller nåt ljust bakom domaren..
 
Jag skulle tippa att det i fotoögonblicket inte gjordes särskilt extravaganta saker, möjligen lite upplättning på förgrunden, kanske studsad. Det som sticker ut är lysrören men dessa vill jag gärna tro är efterbehandlade, det finns ett lysrör till höger som ser ut (effekten är inte lika påtaglig där) som det borde direkt ur kameran...
 
Justin Mott heter fotografen. Googla fram honom och titta lite på hans bilder. Han använder Canon 5 Mkll och börjar mer och mer använda sig av videoförmågan i kameran. Bilden är högst sannolikt tagen direkt ur kameran, det finns liknande bilder på hans sidor.
JB
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.