Annons

Hur få in raw bilder från minneskortet?

Produkter
(logga in för att koppla)

Ilves

Aktiv medlem
hej
har en canon eos 400d och fotade lite igår me både raw och jpg. men när ja ska fixa in dem i datorn kommer bara jpeg bilderna in.

någon som kan va snäll å förklara lite om raw och hur det funkar för en nybörjare?=)


oops... sorry om man öppnar ögonen så ser man lite bättre... såg tråden längre ner..
kan ta bort denna tråden
 
Senast ändrad:
Vad jag vet så får man bara in JPG bilderna om man kopplar in kameran till datorn med USB och använder sig av normal filhantering. Vill man ha in raw-filerna måste man använda en separat CF kortläsare eller köpa något program liknande Capture One Pro. Det är möjligt att något av de hanteringsprogrammen som följer med på Canon CD'n har stöd för detta.
 
använd canonprogram

Se till att du använder EOS viewer utility när du laddar över rawbilderna. Använd sedan det programmet eller DPP (som också medföljer och är bättre) när du ska plocka upp och konvertera dina raw-filer. Tycker att DPP är en mycket bra raw-konverterare där färgerna alltid blir rätt med en gång.
 
ThomasRaden skrev:
.....Vill man ha in raw-filerna måste man använda en separat CF kortläsare eller köpa något program liknande Capture One Pro. Det är möjligt att något av de hanteringsprogrammen som följer med på Canon CD'n har stöd för detta.


Märkligt.. bilderna ska man få ut även om minnet sitter i kameran... men som du själv säger så får man använda ett program till det. Själv använder jag "Digital Photo Professional".
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.