Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Hjälp med nytt objektiv!

Produkter
(logga in för att koppla)

emigus

Aktiv medlem
Hej!
Hoppas ni kan hjälpa en amatör med lite frågor.
Tänkte köpa ett nytt objektiv snart. Har stora funderingar på detta: "http://www.scandinavianphoto.se/?36486" Undrar om detta är samma objektiv som beskrivs på: "http://www.fotosidan.se/reviews/viewreviews.htm?ID=9863".
Dom ser ju likadana ut, men har lite olika benämningar i namnet. Undrar även lite vad de olika förkortningarna står för. Vad är t.ex. APO och EX? Sen är ju vissa objektiv utrustade med VR som jag förstått är bildstabilisering. Men varför är inte alla objektiv utrustade med det? Finns det några nackdelar med att ett objektiv har VR?
Tack för hjälpen!
 
Den du tittat på hos scandinavianphoto är den nya modellen av objektivet, den nya har fuskmakro dvs bättre närgräns än den tidigare, 100cm istället för 180cm.

EX betyder på Sigma språk att objektivet är ur deras bästa serie.

APO betyder Apochromatic design.

VR är bra, men det är dyrt.

Hur som helst så är det ett mycket bra val.

kent.
 
Aah, fast den har inte VR. Skulle gärna vilja ha det. Är det stor skillnad på bilder tagna med objektiv med och utan VR? Är det vid några särskilda tillfällen det märks skillnad om man fotar med eller utan VR? Vad menar du föresten med fuskmakro?
 
VR gör dig mindre beroende av stativ, d v s då belysningen tryter kan du fotografera handhållet i större utsträckning.

VR stabiliserar objektivet så att du kan använda längre slutartid, och har således inget med bildkvalitén i sig att göra.

Fuskmakro är jag också nyfiken på vad det är... :>
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.