Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Hjälp en rookie att välja digitalkamera

Produkter
(logga in för att koppla)

Janus82

Medlem
Hej.

Jag har funderat lite på att köpa en digitalkamera. Främst eftersom jag aldrig använder den systemkamera som jag har nu. Att jag inte använder kameran beror främst på att det är ett mindre projekt att ta fram den och ta ett kort, därför vill jag ha en digitalkamera i kompaktformat. Även fast jag i princip aldrig använder de möjligheter som min nuvarande kamera ger vill jag ändå ha möjlighet att justera slutartid o dyl när jag köper en ny eftersom jag då har möjlighet att åtminstonde försöka utöka mitt fotointresse.

De kameror som jag har funderat på är

Olympus C70 ZOOM
http://www.olympus.se/consumer/29_C-70_ZOOM_Specifications.htm

Olympus C70 70 ULTRAZOOM
http://www.olympus.se/consumer/29_C-770_UltraZoom_Specifications.htm

Canon Powershot S2 IS
http://www.canon.se/for_home/product_finder/cameras/digital/powershot_s2_is/index.asp

Är dessa kameror något att ha?
Jag kommer främst att använda kameran i fjällen så det är bra om de tål lite hårda tag iaf, är det någon som har erfarenhet av hur mycket dessa kameror tål?

Ge gärna förslag på om jag bör titta på nån helt annan kamera, mitt mål är dock att det hela ska hamna under 5000 kr.

/Gunnar
 
Av de tre skulle jag valt S2. Den är nyare och modernare än C-770 och därför snabbare. Den har stort brännviddsomfång och har bildstabilisering och är väldigt mångsidig.
C-770 är lite gammal och långsam. Producerar annars bra bilder.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.