Annons

Fotografera i göteborg

Produkter
(logga in för att koppla)

emigus

Aktiv medlem
Hej.
Sticker iväg till göteborg i morgon. Någon här som kommer därifrån? Vill ha lite tips på vad man kan fota. Tänkte knäppa några bilder på gothia tower, läppstiftet, frölunda specialistsjukhus m.m. Kommer vistas mest i frölunda. Tänkte knäppa några skumma bilder på spårvagnsstationen under frölunda torg. Påminer en del om stockholms t-banor.
 
Några tips.

Om du vill ta lite mer bilder på underjordiska spårvagnsstationer så kan Hammarkullens station vara av intresse. Det är väl den som mest påminner om Stockholms tunnelbana. Den ligger djupt nere i berget och det går långa rulltrappor upp till ytnivå. Linje 4,8 och 9 trafikerar den stationen.

Om du funderar på att knäppa läppstiftet så kan det vara bra att känna till att via Göta Älv bron så kan man ta sig till fots till den s.k. Bananpiren. Där har man en fin vy mot läppstiftet och operan och även en hel del av hamnen. Det finns trappor på den sidan av bron som vetter åt läppstiftet på båda sidorna av älven. Har några bilder från bananpiren i mina album.

Fortsätter man sedan från läppstiftet åt operan så finns ju Göteborgs Maritima Center där dom delvis har återskapat gammal hamnmiljö med kranar och hamnskjul och så.

Sen finns ju också Älvsnabben, en personfärja som går på älven. Dels får man rätt så bra fototillfällen ifrån den men sen kan man även hoppa i land vid klippans kulturreservat eller vid något av områdena på hisingen, där man dels har gammal varvsmiljö men även moderna kontor och bostäder med spännande design vid Eriksberg och Lindholmen.
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.