Annons

Fota med extern blixt

Produkter
(logga in för att koppla)

Jock

Ny medlem
Hej

Jag Skulle vilja börja fota med blixten löst, alltså med kabel eller trådlöst. Jag har en 350D och en 430 blixt och undrar nu vad det är jag ska köpa för att få detta att funka.

Trådlöst känns ju bättre, men hur mycket kostar det jämfört med sladd?

Hälsningar
Jocke
 
Ska du köra Canons eget trådlösa kostar det runt 5000, för att få en 580 EX II på kameran. Eller så får du köpa en ST-E2, men den kan du bara ha som styrning, inte som blixt.
 
kan 430 trigga på en annan blixt?
typ om man skulle ha en IR-trigger...<?

Du menar om du kan få den att avfyras när en annan blixt slår ut? BARA om den första blixten är en Canon-blixt (eller kompatibel) med trådlös master-funktion, typ 580EX och 580EXII samt ett par tredjepartsmodeller och Canons egna STE2-sändare.

Annars krävs en blixtskoadapter som har synkingång och en optisk slavtändare. Det finns mängder med sådana på marknaden men de lovar ofta mer än vad de kan hålla gällande kompatibilitet med Canons blixtsystem. Blixten blir också manuell, dvs mer som studioblixtar där du själv får bestämma hur starkt blixten ska slå.

Jag köpte min adapter och slavtändare från FlashZebra i USA. Prylarna kom på ett par dagar och de rekommenderas på Amerikanska fotoforum just för att FlashZebras produkter är konstruerade för att passa till Canons blixtar och väl testade av fotografer till skillnad från billigare skräp på ebay självklart utlovar funktionalitet med allt mellan himmel och jord.

Jag har följande:
http://www.flashzebra.com/products/0118/index.shtml
http://www.flashzebra.com/hotshoes-shoes/0065.shtml
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.