Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Finns det dolda inställningar i Powershot S3 IS?

Produkter
(logga in för att koppla)

Lasse C

Aktiv medlem
Hej!

Jag använder Powershot S3 IS. Jag fotar nästan uteslutande i P-, AV-, TV-, eller M-läget.
Utöver de här lägena, som kallas den kreativa zonen, finns det ganska många färdiga fotograferingslägen att välja på, flera är specialiserade för nattfoto, fyrverkeri, strandfoto etc.

Vad jag undrar är, innehåller dessa speciallägen några inställningar av kameran som inte är åtkomliga på annat sätt, eller kan jag ställa in kameran likadant manuellt i P-, AV-, TV-, eller M-läget, bara jag vet vilka värden jag ska ställa in på de parametrar som finns tillgängliga i de lägena?

Vänliga hälsningar.
Lasse C
 
Jag är tämligen säker på att du kan uppnå exakt samma resultat med manuella inställningar.

Förutom de uppenbara bländare och slutare så innehåller väl scen-lägena lite förbestämda värden för färghantering, skärpa och sådant och jag antar att du kan nå dessa även med menyerna. Så är det i alla fall på 400D (och om jag minns rätt även på S2).

Helt säker kan man kanske inte vara men det vore lite konstigt om det fanns mer att hämta med automatiska lägen än med manuella.

Mina gissningar.

mvh
Anders
 
Du kan ställa in kameran exakt lika själv manuellt som dom förinställda programmen, i allafall på en systemkamera, på din kamera vet jag inte om allt går att ställa manuellt, men det borde det göra.

/kent.
 
Hej!

Tack för era svar. Ja, jag tycker också att det vore konstigt om man skulle "behöva" använda dessa speciallägen för att kunna utnyttja kamerans fulla potential.

Förmodligen är det just så att dessa scenlägen har vissa parametrar låsta i inställningar som anses lämpliga för det fotograferingstillfälle läget är tänkt till.

I P-, AV-, TV-, och M-läget har man ju tillgång till alla parametrar i FUNC-menyn, och naturligtvis i de övriga menyerna också, och det vore märkligt om det fanns ytterligare inställningar som inte går att justera på något annat sätt än att använda scenlägena.

Det som fick mig att undra lite extra över detta var fyrverkeriläget, apropå stundande Nyårsafton.
Jag tänkte att eventuella "mystiska hemligheter" i fyrverkeriläget, och även i de andra speciallägena, i så fall skulle kunna vara användbara även i andra situationer än de är tänkta till, men det vore som sagt ett märkligt upplägg på en kamera med så pass stora möjligheter till manuella inställningar.

Mvh.
Lasse C
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.