Annons

Efter första mingelfotograferingen, tips..

Produkter
(logga in för att koppla)

drejjan

Aktiv medlem
Hejsan!

Gjorde min första mingelfotografering häromhelgen, gick väl sådär men godkänt för att vara första kvällen. Gjorde detta gratis med tanke på att det var mitt första uppdrag någonsin inom fotograferingens värld, lite som en audition. Det ledde till flera kvällar, men dessa är fortfarande framtiden. Det jag tänkte fråga är lite om inställningar osv. Här är bilderna:

bara för det funkar det inte o ladda upp dem någonstans men här är i alla fall några, ska lägga till några så ni ser..

http://nordblomfoto.blogspot.com/2010/03/vimmelfotograf.html

eftersom bilderna i vanliga fall ligger uppe på facebook kan jag inte länka dit utan att ni måste vara medlem och vän med Björnes Nattklubb (vad jag antar iaf, om inte, sök på Björnes Nattklubb @ facebook) så laddar upp dem i ett .rar dokument


Kommer i fortsättningen få 500:-/kväll. Grejjen är att jag läste runt lite på fotosidan mm där inställningar som 1/15, f/5,6 ISO 800, runt där, på ett ungefär, - rekommenderades. Men när jag sedan satt hemma och redigerade i Lightroom där jag drog i Kurvorna och brusreducerade, märkte jag att de blev alldeles för mörka. Troligtvis underexponerade jag, för tunn blixt o för mycket drag i kurvorna åt det mörka hållet. Har fått lite tips av min lärare som tagit dessa bilder:

http://vimmel.tuana.se/

Dock stämmer inte det han sa med det jag läst på internet. Han körde typ ISO 100, 1/2 o f/2,8 med hård blixt rätt på, något överexponerat.

Hur ska man egentligen köra?

Sedan kollade jag på den andra klubben i stan, deras bilder såg verkligen ut som skit, vad håller de på med?:S

http://clubstatt.se/mingelbild/rio/album/slides/DSC01559.html

Brus som säger hej kom o hjälp mig o blixt verkar de inte äga, bara bilder på artisten, inte mycket till vimmelbilder det där..
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.