Annons

Detta borde väl vara ett skambud?

Produkter
(logga in för att koppla)
Re: Fördelar VS Nackdelar

echo2me skrev:
får en bra referens att skriva in i cv:t?

om man nu anser att fotografering av "vimmelbilder" är något att ha som referens? jag anser att en bra portfolio med högkvalitativa bilder är bra mycket bättre än att komma dragandes med att man fotograferat fulla människor på krogen

lägg istället tiden på att arbeta gratis för dig själv och skapa bilder som har något värde framöver
 
sa precis upp mig från efterfesten.com men här är mina tankar:

1: gratis inträde och gratis garderob och gå före i kön... (vip ingång om sånt finns, i alla fall här i stan)
2: jag tog det här jobbet för att lära mig nåt om foto... det gjorde jag definitivt... skillnaden mellan att ta ett bra foto på 10 försök (fixa exponering, utsnitt m.m.) och ett bra foto på ett försök är ganska stor... lärde mig en hel del om exponering också
3: kul att tjäna lite pengar på att socialisera
4: fick 800 kr + moms, då jag har egen firma... så sååå jäkla dåligt betalt är det inte...
5: efterarbetet består i att minska till 640x427px (lätt med en batch)... ser man ens vad bilden föreställer så är kvaliteen bra nog för efterfesten.com... tiden för bildredigering är alltså försummlig om man inte ställer högre krav på sig själv... (rekommenderat om du vill använda det här på din cv)
6. man träffar mycket folk (framtida kontakter) ute... andra vimmelfotografer som jobbar som fotografer dagtid eller annat folk som är intresserade av att komma i kontakt med en fotograf...
7. massa fina flickor som vill gå hem med en... *sneglar ner på ringen på mitt finger...

ni som klagar på betalningen: det är inte er efterfesten.com vill ha som fotografer så sluta klaga...
de som de vill ha som arbetare är de som säger "åh... coolt jag ska få pengar för att glida omkring på krogen som jag ändå skulle ha gjort och jag får gå före i kön..."
 
Jag tycker du ska sluta klaga över priset. Tacka nej istället om det är så.

De gånger jag har ställt upp på vimmelfotografering så har jag inte gjort det för pengarna.

Man glider dit under primetime, 23-00:30 typ.. Fångar lite fräsha & söta flickor och några killar på bild som är partyglada och blir bra på bild. Knäpper av ca 100 bilder, selekterar ut de 40-50 bästa och förminskar dem till lagom storlek samt kör lite skärpa på dem i PS.

Jag har fått allt från 200 kr/ställe (svart) till 500 kr/ställe (svart el. vitt). Bilderna knäpps med en systemkamera + blixt med lite fräsha färger på bilderna så blir alla glada.

Det är inte ofta det är krav på att man INTE ska dricka och det är inte så svårt att plåta eftersom det kommer fram folk hela tiden "Kan du fota oss?? Snälla?"

De här är inget proffsjobb som man fakturerar 800kr/tim för utan de håller rätt låg standard och lämpar sig mer till unga som gillar att fota och umgås med andra på krogen och kraven på bilderna är inte så höga.

Syftet med bilderna är att markera att [företag] varit på plats, på hemsidan finns bilderna och dit ska alla ungdomar (som älskar att bli fotade på krogen) lockas och ju fler bilder som finns från olika fester desto mer besökare som söker efter sitt ansikte bland bilderna = bra reklamintäckter.

Edit: Du glider givetvis in före kön och kan gå in / ut gratis under kvällen hur mycket du vill. Ibland får man drinkbiljetter att utnyttja också
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.